Ystävänpäivän karkkikääretorttu

Ystävänpäivänä 14.2. on ihana hemmotella läheisiä herkullisella kääretortulla! Mukavaa piristystä kääretorttuun tuovat karkit, ranskanpastillit sopivat hyvin tortun makuun. Sydänystävän tortun päälle kuuluvat tietysti sydämenmuotoiset marmeladit!

Ystävänpäivän karkkikääretorttu

  • Kääretorttupohja:
  • 4 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1½ dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Täyte:
  • 1½ dl mansikka- tai vadelmahilloa tai survosta (150 g)
  • Rahka-karkkiseos:
  • 1 tlk kuohukermaa (2 dl)
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tlk maitorahkaa (200 g)
  • 100 g ranskanpastilleja rouhittuna (Marianne- tai Dajmrouhetta tms.)
  • Päälle:
  • rahkaseosta
  • 100 g karkkeja (ranskanpastilleja)

Vatkaa kääretorttupohjaa varten munat vaahdoksi sokerin kanssa. Sekoita hyvään vaahtoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 min kauniin keltaiseksi. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.

Vatkaa rahkaseosta varten kerma vaahdoksi, lisää sekaan rahka, mausta sokerilla ja sekoita joukkoon karkkirouhe. Sen voit valmistaa itse tai ostaa valmiina. Murskaa itse tehtävää karkkirouhetta varten noin 100 g ranskanpastilleja huhmaressa, monitoimikoneen tms. myllyllä.

Levitä torttulevylle ensin hillo tai survos ohueksi kerrokseksi ja sitten päälle puolet rahkaseoksesta. Rullaa kääretortuksi jättäen sauma alaspäin. Kaada loppu rahkaseos tortun päälle ja levitä se kauniisti siihen. Koristele karkeilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat