Ystävä laverteli humalassa asioitani, katkaisenko välit? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Ystävättäreni kertoi (humalassa) avomiehelleni asioita, joita olin kertonut hänelle tämän miehen tyttärestä. Luottamus meni, ja katkaisin välit. Teinkö oikein?" kysyy nimimerkki Nykyisin ex.

Näin naiset vastasivat!

"En tiedä tilannetta tarkemmin, mutta jäin miettimään, miksi ylipäätään olit kertonut miehesi tyttären asioita ystävällesi, jos et kerran olisi saanut? Koko tilanne kuulostaa vähän kummalliselta, koska ethän itsekään selvästi ole ollut aivan luottamuksen arvoinen. Toki ymmärrän, etteivät asiat oikeasti ole aina näin yksinkertaisia, mutta välillä on ihan paikallaan katsoa peiliin. Kannattaa siis miettiä tilannetta myös tuosta näkövinkkelistä. Muista kuitenkin, että olet itse paras arvioimaan sitä, kaipaatko lähipiiriisi enää tuollaista ihmistä."
– Nainen, 28, utelias mutta hyvä pitämään salaisuuksia

"Siis onko kysyjä "nykyisin ex" tämän tilanteen vuoksi? Mahtoi olla melkoinen juttu tyttärestä... Mielestäni nimenomaan kerrotun asian sisältö ratkaisee, oliko päätös oikea. Jos ystävä kertoi avomiehelle, että kysyjä pitää tämän tytärtä läskinä ja rumana nynnynä, hänellä oli todellakin oikeus kertoa tieto miehelle. Miehenhän pitäisi voida luottaa kysyjään ja siihen, että hän on tyttärelle hyvää seuraa. Jos asia oli ns. vähäpätöisempi, välien katkaiseminen kuulostaa aika rajulta toimenpiteeltä yhden mokan vuoksi. Jokainen tekee virheitä."
– Nainen, 29, kerron äidilleni kaiken

"Hmmm… Vaikea juttu. Jos tämä oli vain yhden kerran kömmähdys, voisin antaa anteeksi, mutta jatkossa miettisin tarkemmin mitä päästän suustani hänen läsnäollessaan. Luottamus pitää ansaita takaisin. Toisaalta luottamuksen kerran mentyä ystävyys voi kärsiä, vaikka kuinka yrittäisi antaa anteeksi ja unohtaa. Toisaalta olet itsekin pettänyt miehesi luottamuksen, koska puhut pahaa hänen tärkeimmästä läheisestään hänen selkänsä takana. Itse en antaisi sellaista parisuhteessa anteeksi."
– Nainen, 32, pitää salaisuudet!

"Riippuu kokonaan henkilöiden suhteista. Jos avomies ja ystävä ovat hyviä ystäviä, niin minusta teki väärin. Mutta kaveri ei nähtävästi ollut niin hyvä ystävä, koska kysyjä pystyi vain katkaisemaan välit, joten siinä suhteessa oikein teki."
– Nainen 27, kova juoruamaan kännissä, mutta osaa pitää salaisuuksia

"Nyt meni monimutkaiseksi: kertoiko mies tyttärestään jotain kysyjälle, vai onko kysyjä esimerkiksi kertonut oman mielipiteensä tyttärestä? Riippuu, kuinka vakavasta asiasta on kyse. Jos kyse on mielipideasioista, voisi nainen antaa anteeksi, mutta jos on laverreltu esimerkiksi tyttären sairaudesta, se on jo vakavampi juttu. "Syyllinen" joka tapauksessa tässä on alun perin juoruillut nainen. Vaikka toki ystävään pitäisi voida luottaa."
– 34, valikoiva juoruaja


Lue myös:

    Uusimmat