Poikaystävä viettää aikaa muiden naisten kanssa salaa, pettääkö hän? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Poikaystäväni pyytää muita naisia, kuten työkavereitaan, ulos esimerkiksi jotain aktiviteettia tekemään. Yhtä oli pyytänyt harrastamaan tennistä, mihin ei ole ikinä minua pyytänyt, enkä edes tiennyt, että hänellä on kiinnostusta lajiin. Muutenkin mies tykkää viestitellä muiden naisten kanssa.

Pitääkö minun huolestua, vai ovatko miehen aikeet viattomia? Itselläni on myös miespuolisia kavereita, joiden kanssa harrastan lenkkeilyä. Kerron siitä miehelle, enkä tunne tarvetta salata. Miksi siis poikaystäväni salasi tenniksen minulta? Apua, auttakaa, miehet!" kysyy nimimerkki vähän hukassa.

Näin miehet vastasivat!

"Niin mies kuin nainenkin voivat olla suhteen ulkopuolella yhtä hyvin joko playereita tai ihan vaan ystävä ilman taka-ajatuksia. Siksi mun mielestä on hyvin tapauskohtaista että kannattaako asiasta huolestua. Loppujen lopuksi kyse on luottamuksesta, ja nimim. Vähän hukassa osaa varmasti itse parhaiten arvioida, onko kyseinen mies yleisesti ottaen luottamuksen arvoinen. 

On myös niinkin, että toisinaan naiset antavat asioille merkityksiä joiden mahdollisuutta mies ei yksinkertaisesti ole tajunnut edes ajatella. Me miehet olemme valitettavasti melko suoraviivaisia, emmekä hirveästi aina jaksa miettiä mahdollisia piilomerkityksiä. Tästä voi seurata esimeriksi keskustelu, jossa nainen pitää jotain ajatusta/skenariota tms. täysin perusteltuna ja miehen mielestä se on puolestaan todella kaukaa haettua. Mainittu "tenniksenpeluun salailu" saattaa olla yksinkertaisimmillaan miehen mielestä merkityksettömän asian kertomatta jättäminen (ts. ei ylitä uutiskynnystä että asiasta pitäisi erikseen raportoida) eikä siis ole tietoinen asian piilotteluyritys. Tai sitten on, mene ja tiedä, en tunne tapausta. Sanottakoon myös se, että koska miehet eivät tajua/näe näitä piilomerkityksiä, he saattavat olla myös täysin tietämättömiä heihin kohdistuvista iskuyrityksistä jos itsellä ei ole vastaavanlaisia tarkoitusperiä pelissä (asia jonka naiset kyllä näkevät kilometrien päähän). 

Miehenä sanoisin että kerää faktoja ja muodosta kuva tilanteesta vain niiden perusteella. Missään tapauksessa ei kaikkia omassa päässä luotuja pahimpia kauhuskenarioita kannata alkaa pitää automaattisesti todennäköisimpinä vaihtoehtoina (ja alkaa käyttäytyä sen mukaisesti). Avoin ja rakentava keskustelu auttaa yleensä kaikkiin epäselvyyksiin. MUTTA kuten sanottu; asian todellinen laita riippuu kaikista niistä ihmisistä, ketkä ovat kuviossa mukana.
– 40, kavereina sekä miehiä että naisia 

"Kyseisessä tapauksessa taidetaan tasapainoilla mustasukkaisuuden rajoilla. Periaatteessa parisuhteen sisäisen luottamuksen osapuolten välillä tulisi olla niin vahvaa, että minkäänlaista syytä huoleen ei ole, jos toinen käy tennissessioissa työkaverinsa kanssa. Toki myös molemmat osapuolet ovat omia luonteitansa: toinen voi luottaa toiseen kuin vuoreen, toinen voi taas olla huolissaan, jos työkaveri onkin syöjätär tai gigolo, joka ryövää mielitietyn sydämen. Tärkeintä lieneekin, että molemmat ovat rehellisiä ja kertovat toisilleen, jos moinen asia harmittaa."
– 34, paljon naispuolisia ystäviä

"No, joko tuosta pitäisi olla vähintäänkin huolissaan, tai sitten poikaystävä vaan haluaa irtoutua arjesta ja tehdä semmoisia erilaisia asioita ihan jonkun muun kuin oman emännän kanssa. Oudoltahan tuo kuulostaa... mutta toisaalta taas ei kuulosta oudolta. Kyllähän joka suhteessa pitää olla omat, yksityiset asiansa, mistä toinen ei tiedä. Ja salaisuuksiakin, kunhan ne eivät vaan mene rajan yli. Melko kaksipiippuinen juttu."
– 22, viettää aika lähinnä miesporukassa

"Kyllä itsekin pyytäisin kavereitani pelaamaan tennistä, mutta omalla kohdallani kaikki varmasti jo tietävät, että pidän siitä, kun lajia on takana 20+ vuotta. Toki se voi olla ns. laatuaikaa kavereiden kanssa, mutta jos seurustelisin niin pyytäisin parempaa puoliskoani välillä mukaan. Vaikkei tämä osaisi niin opettaisin, jos kiinnostusta löytyisi, kuten teen kavereiden kanssa. Mitä tulee miehen käytökseen niin eihän tuollaista tarvitse salata, varsinkaan, jos kyse on vain kavereiden välisestä ajanvietteestä. Lähdetään kuitenkin liikkeelle puhtaasti siitä, että suhteessa pitäisi olla avoin toisen kanssa. Tämä on vähän kaksipiippuinen juttu, toisaalta ei ole mitään pahaa mennä kavereiden kanssa harrastamaan jotain yhdessä. Mutta toisaalta, hän kuitenkin salaa sen sinulta, mikä taas viittaisi siihen ettei ole puhtaat jauhot pussissa. Itse kuitenkin kerrot avoimesti, joten miksei hän voisi tehdä saman? Voi toki olla ihan mahdollista, että aikeet ovat viattomia, hän vain kokee, ettei tarvitse kertoa asiasta, tai ei uskalla kertoa siitä. Vastaavassa tilanteessa keskustelisin toisen kanssa asiasta, koska siinä vaiheessa, kun sitä alkaa miettiä, niin "pallo alkaa pyöriä" eikä pysähdy ennen kuin suhteen säännöt ovat selviä molemmille ja rehellisyys on palautunut taloon. Jos toinen ei kykene olemaan täysin rehellinen, niin on ehkä parempi katsella niitä rehellisiä versiota ihmisistä."
– Mies, 31, suurin osa kavereista on naisia, myös paras ystävä

"Jos mies kertoo asioistaan tyttöystävälleen suoraan, niin ei kai siinä sitten mitään sen kummempaa ole. Tuollainen on tietenkin ihan tapauskohtainen. Ehkä mies viettää aikaa muiden kanssa, jos tyttöystävää ei saa tekemään mitään. En kyllä haluaisi, että oma tyttöystävä viettäisi tiiviisti aikaa jonkun toisen miehen kanssa."
– 27, viettää pääasiassa aikaa miesporukassa

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja