Seksikolumni: Älä koskaan riko tärkeää seksisääntöä – tämä keskustelu jokaisen pitäisi käydä ystävänsä kanssa

Ystävien kanssa puhumalla ratkeaa moni asia.

Hiljattain MTV Lifestyle uutisoi syistä, joiden vuoksi seksielämästä kannattaa puhua ystävien kanssa, ja allekirjoitan syyt ihan täysin. Mietin tosin, onko tällainen listaus todella tarpeen? Eivätkö kaikki puhukaan ystäviensä kanssa seksistä? En valehtele, jos väitän, että tiettyjen tyyppien kanssa en juuri mistään muusta puhukaan.

Seksistä puhumalla moni asia selviää ja voi oppia uuttakin. Mikä oikeasti on hauskempaa kuin nauraa yhdessä ystävien kanssa hassuille seksikommelluksille tai kertoa kuumasta yhden illan jutustaan tai ihastuksistaan?

Asioista pitäisi kuitenkin pystyä puhumaan ystävilleen myös silloin, kun ne eivät ole ilahduttavia.

Äskettäin eräs ystäväni paljastikin tehneensä jotain, mitä katui syvästi, ja halusi jutella tapahtuneesta. Hän oli mennyt sänkyyn miehen kanssa, vaikka tiesi tämän olleen oman erittäin hyvän ystävänsä ensimmäinen vakavasti otettava poikaystävä. Siis tyyppi, jolle ystävä oli menettänyt neitsyytensä. Tyyppi, joka oli aikoinaan – kenties vieläkin – merkannut todella paljon sille ystävälle. Tilannetta ei helpottanut se, että seksi sattui olemaan parasta, mitä vuosia villinä sinkkuna viihtynyt ystäväni oli saanut aikoihin.

Itse uskon vahvasti sääntöön, jonka mukaan kavereiden exiin, nykyisiin tai tuleviin ei kosketa missään olosuhteissa. Luultavasti sen vuoksi, että itse pahastuisin, jos joku ystävistäni kävisi kysymättä kokeilemassa jotain ”minun” miestäni tietämättä minun mielipidettäni asiaan, toimin itse tämän säännön mukaan (no, yritän parhaani) ja oletan, ainakin syvästi toivon, ystävieni toimivan samoin. Eihän ketään voi omistaa, mutta itse koen, että maailmassa riittää miehiä sen verran, että tyypit, jotka ovat jotain merkinneet jollekin ystävälleni, on hyvä kiertää kaukaa.

En yleensä ole kova tuomitsemaan ystäviäni mistään – ainakaan ääneen. Osittain siksi, että toivon, ettei omia tekosianikaan tuomita, osittain siksi, että sellainen harvoin johtaa mihinkään. Ja osittain siksikin, että olen huomannut kovien mielipiteiden takaavan jatkossa sen, etteivät ystävät enää avaudu asioistaan. Nyt en kuitenkaan keksinyt katuvan ystäväni tilanteesta mitään positiivista sanottavaa. Ystäväni oli baarissa mieheen törmättyään tietoisesti ottanut tämän mukaansa, vaikka olisi voinut koska tahansa yksinkertaisesti poistua miehen seurasta.

Kyseenalaisia päätöksiä viime aikoina omasta mielestäänkin jo ennen tapausta tehneen ystäväni tämä kuitenkin onneksi vihdoin herätti. Pantavia miehiä löytyy 13 tusinasta, mutta hyviä ystäviä ei korvaa mikään.

Puimme asiaa pitkään, ja katuva ystäväni päätti lopulta kertoa tapahtuneesta ystävälleen. Ystävä arvosti rehellisyyttä, mutta ei tapahtunutta. Kävi kuitenkin ilmi, että lukuisista seksiin liittyvistä keskusteluistaan huolimatta, he eivät koskaan olleet sopineet ystävyyssuhteensa pelisäännöistä tätä asiaa koskien.

Aika näyttää, miten käy. Pahimmillaanhan vastaava teko voisi jopa päättää minkä tahansa ystävyyssuhteen. 

Kannattaa siis aina miettiä, onko hetken huuma todella sen arvoista. Ja keskustella, keskustella ja keskustella. On hyvä tietää jo etukäteen, kuinka jyrkästi se oma kaveri suhtautuu miesten kierrätykseen.

Niin, ja vaikka kavereiden exät ovatkin usein kiellettyjen listalla, haluaisin kuitenkin huomauttaa, että exän kaverit sen sijaan ovat täysin vapaata riistaa. Sille ääliölle et ole enää mitään velkaa.  

Seksikolumni jää kesätauolle ja palaa 3.8.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja