Mainos

Yrityksissä uskotaan työpaikkojen kasvuun, mutta työvoimapula huolettaa: "Pystymmekö täyttämään kysyntää?"

Suomalaisilla työnantajilla on vahvimmat työllistämisaikeet vuosikausiin.

Työmarkkinabarometrin mukaan reilu viidennes suomalaisista työnantajista ennustaa henkilöstömäärän kasvavan yrityksessään huhti-kesäkuun aikana. Kolme neljästä työnantajasta uskoo työntekijämäärän pysyvän ennallaan ja vain kuusi prosenttia odottaa henkilöstön vähenevän. Eniten työllistämisaikeita on Pohjois- ja Itä-Suomessa, vähiten Länsi-Suomessa.

Tutkimuksen tehneen ManpowerGroupin toimitusjohtaja Matti Kariola sanoo, että työllistämisnäkymät vaihtelevat voimakkaasti alueittain.

– Tällä hetkellä esimerkiksi Pohjois-Suomessa ja Lapissa osalta kysyntä on hyvin voimakasta, kun puhutaan hotelli- ja ravintola-alan sekä päivittäistavarakaupan osaajista. Jos katsotaan Etelä-Suomea ja pääkaupunkiseutua, niin täällä tietysti it-osaajien, digiosaajien sekä pankki- ja vakuutussektorin osaajien tarve hyvin voimakkaassa kasvussa. Edelleen tarvitaan käden taitajia rakentamiseen ja teollisuuteen.

Kariolan mukaan työllistämisusko on nyt mittauksen viisivuotisen historian paras. Hyvällä kehityksellä on kuitenkin myös uhkatekijöitä.

– Yksi positiivisuuden varjosta nouseva huoli on se, että pystymmekö me täyttämään kysyntää? On mahdollista, että osaajapula nousee mahdollisesti pullonkaulaksi ja riskiksi Suomen kasvulle.

Työmarkkinabarometria varten haastateltiin yli kuuttasataa (626) työnantajaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.