Mainos

Suomalaistyönantajilla ennätysmäinen halu palkata uusia työntekijöitä – eniten kysyntää Itä-Suomessa

2:02

Suomalaiset työnantajat haluavat työllistää uusia työntekijöitä ennätyspaljon, sillä työllistämisaikeet ovat nyt vahvimmillaan viiteen vuoteen.

Uusien työntekijöiden tarpeen odotetaan kasvavan valtakunnallisesti kaikilla alueilla loppuvuoden aikana. Suurin kysyntä työvoiman suhteen on Itä-Suomessa. Etelä- ja Länsi-Suomessa näkymät ovat kohtuulliset ja Pohjois-Suomessa varovaisen positiiviset. 

– Itä-Suomen osalta tilannetta selittää itäturismin kasvu ja turistien kulutuksen lisääntyminen. Länsi-Suomessa merkittävä tarve syntyy telakkateollisuudesta ja autoteollisuudesta. Itä- ja Pohjois-Suomen välillä tämän barometrin loppuvuoden osalta se ero on noin nelinkertainen, ManpowerGroupin toimitusjohtaja Matti Kariola avaa työmarkkinabarometrin tuloksia. 

Digitalisaatio yksi työllistävä tekijä

Eniten uusia työntekijöitä tarvitaan nyt rahoitus-, vakuutus- ja kiinteistöalalle sekä liike-elämän palveluihin. Yksi merkittävistä syistä on lisääntynyt digitalisaatio. 

– Digitalisaatio luo rahoitus- ja vakuutusalalla paljon kysyntää uudenlaiselle osaamiselle esimerkiksi automaatio- ja robotiikkapuolelle. Sen lisäksi pankki- ja vakuutussektorilla haetaan uusia palvelualueita, jotka osaltaan tuovat lisää osaamis- ja työvoimatarpeita.

Kariolan mukaan kiinteistöalan työvoimatarvetta selittävät muun muassa merkittävät kaupallisten keskusten rakennushankkeet.

– Liike-elämän palveluiden osalta, esimerkiksi henkilöstöpalvelut, seuraavat luontaisesti muita yritysmaailman tarpeita. 

Esimerkiksi IF Vahinkovakuutusyhtiön henkilöstöjohtaja Marketta Helokunnaksen mukaan iso joukko rekrytoiduista uusista työntekijöistä menee asiakaspalveluun. 

– Me rekrytoimme jatkuvasti asiakaspalveluun ja erilaisiin asiantuntijatehtäviin. Olemme viime vuosina vahvistaneet asiakaspalvelutoimintaa ja uudenlaisia tehtäviä, joiden tarve on syntynyt digitalisaation myötä.

Suomalaisten työnantajien työllistämisaikeet selviävät ManpowerGroupin tuoreesta työmarkkinabarometristä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.