Mainos

Suuryritykset panostavat digitalisaatioon – moni siirtämässä toimintoja ulkomaille

Suomen suurimmat yritykset aikovat tänä vuonna sijoittaa aiempaa enemmän digitalisaatioon.

OP-ryhmän ja Aalto-yliopiston kyselyn mukaan kasvua on tänä vuonna luvassa yli 10 prosenttia. Erityisesti palvelualat ja teollisuus aikovat lisätä panostuksiaan digitalisaatioon.   

– Digitalisaatioon kohdistuu nyt kovia odotuksia kasvun ja tehokkuuden suhteen. Riskinä on, että digitalisaatio alkaa näyttäytyä kaikki ongelmat taltuttavalta hopealuodilta, sanoo Aalto-yliopiston professori Pekka Mattila.   

Aineelliset investoinnit ovat kyselyn mukaan sitä vastoin vähenemässä. Yritykset aikovat pitää tuotantoa Suomessa, mutta yritysten alihankintainvestoinnit suuntautuvat ulkomaille. Lähes joka kolmas vastanneista yrityksistä aikoo siirtää osan toiminnastaan maihin, joissa lainsäädäntö on yritykselle edullisempi kuin Suomessa.

– Työllistämisintoa ulkomailla ajaa ennen muuta se, että kasvun oletetaan olevan todennäköisempää Suomen ulkopuolella. Suomi ei ole mitenkään houkutteleva työantajanäkökulmasta, Mattila sanoo.

Neljättä kertaa tehty tutkimus kattaa Suomen 250 suurinta yritystä. Vastaajat ovat suuryritysten toimitus-, talous- ja rahoitusjohtajia.  

Suurimmat yritykset työllistävät yhä vähemmän ihmisiä Suomessa. Vuoden 2013 alussa suuryrityksillä oli palkkalistoillaan lähes 922 000 ihmistä, nyt enää 860 000.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.