Mainos

Yrittäjät tuntevat huonosti vakuutuksiaan

Alle puolet pk-yrittäjistä sanoo tietävänsä, mitä vakuutukset korvaavat. Enimmäkseen yrittäjät ovat tyytyväisiä vakuutusyhtiöiden tarjonnan riittävyyteen, mutta peräti kolme neljästä yrittäjästä kokee vaikeaksi vertailla eri yhtiöiden vakuutustuotteita.

Tiedot käyvät ilmi Suomen Yrittäjien tuoreesta vakuutustiedustelusta. Kyselyyn vastasi elo-syyskuussa hiukan yli 700 pk-yrittäjää.

Kyselyssä selvitettiin myös pk-yritysten mielikuvia vakuutusyhtiöistään. Vakuutusyhtiöiden palveluissa ja hinnoittelussa on selviä eroja. Suurimmat erot ovat lakisääteisessä eläkevakuutusmaksussa.

Eläke-Tapiolan asiakkaat pitävät maksamiaan eläkevakuutuksia edullisempina kuin muiden yhtiöiden asiakkaat omia vakuutuksiaan. Tapiola erottui myös muita edullisempana vahinkovakuuttajana ja henkivakuuttajana.
-Tapiolaan liitettävän edullisen hintamielikuvan taustalla ovat ilmeisestikin asiakkaiden saamat suuret maksupalautukset ja tämän asiakasedun esille tuominen yhtiön markkinoinnissa, sanoo Suomen Yrittäjien johtaja Risto Suominen.

Toiseksi eläkevakuutusten hintamielikuvissa selvisi Eläke-Sampo. Seuraavia olivat Ilmarinen ja Eläke-Varma. Eläke-Sammon asiakkaat ovat taas muita tyytyväisempiä saamaansa asiakaspalveluun, korvausten käsittelyyn ja tiedotteisiin. Pk-yritysten lakisääteisissä eläkevakuutuksissa Ilmarisen markkinaosuus on noin kolmannes, Eläke-Sammon ja Eläke-Tapiolan noin viidennes ja Eläke-Varman hiukan yli 15 prosenttia.

Pk-yritykset maksavat vuosittain vakuutusmaksuja keskimäärin noin 300000 markkaa. Ylivoimaisesti suurimman osan, 225000 markkaa, aiheuttaa lakisääteinen eläkevakuutus.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.