Mainos

Yöllinen tärinä paljastui aamulla karmeaksi näyksi: Iso osa tontista oli kadonnut espoolaiskodin pihasta

0:54

Espoolaisen Nikolas Sairan viime perjantaiaamu oli kaikkea muuta kuin tavallinen. Tilanne Espoon Nöykkiössä oli vakava, kun maa sortui rinteessä sijaitsevan omakotitalon tontilla.

– Heräsin noin aamuseitsemältä siihen, kun äitini ryntäili ympäri taloa ja kertoi, että on tapahtunut jotain kauheaa tai ihmeellistä, Saira kertaa tapahtumia.

– Mietin, mitä on tapahtunut ja katsoin ikkunasta ulos, jolloin näin, että iso osa meidän tonttia oli vaan vajonnut sellaiseen kuoppaan.

Abivuottaan viettävä Saira oli havainnut yöllä pientä tärinää, mutta ei unenpöpperössä kiinnittänyt siihen sen enempää huomiota.

– Tunsin yöllä pientä tärinää, huomasin sen oven särmeistä. Aamulla sen vasta ymmärsin, mistä tärinä sitten johtui.

Itse sortuman aiheutti ilmeisesti alempana rinteessä sijaitseva työmaa, jossa tehdään pohjatöitä tuleville rakennuksille.

Koko perhe kotona

Tapahtuma-aikaan talossa oli paikalla koko Sairan muu perhe: veli ja vanhemmat. Paikalle saapui myös heidän naapurinsa, jonka kanssa he soittivat hätäkeskukseen ja yrittivät tavoittaa Espoon rakennusvalvontaa.

– Paikalle tuli pelastuslaitos, joka merkitsi sortuma-alueen eristysnauhalla. Pelastuslaitos totesi, ettei tällainen tapaus ole heidän heiniään ja sitten paikalle tuli poliisi.

Sairan mukaan sortuman aiheuttamia vahinkoja ei ole vielä tarkasti arvioitu, mutta sortuma on aiheuttanut ainakin joidenkin putkien rikkoutumisen ja kaivon pilaantumisen.

– Ei pitäisi olla kuitenkaan akuuttia hätää, että maa alkaisi vajota yhtäkkiä, koska takapihalle laitettiin ymmärtääkseni kiviä ja kuoppa on peitetty soralla, jotta maan valuminen ei jatkuisi.

"Jos olisi vajonnut enemmän..."

Viime perjantain tapahtumat tulivat Sairalle täytenä yllätyksenä.

– Totta kai sitä miettii, että mitä jos maa olisi vajonnut enemmän tai maa olisi ollut vielä herkempää. Silloin koko talo olisi voinut vajota monttuun tai hajota kahtia. Kyllä sitä miettii. En sanoisi, että minulle on tullut pelkoa, mutta ihmetystä tämä aiheuttaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.