Mainos

Sortumavaarassa olevan talon asukkaat ovat pettyneet Espoon kaupungin toimiin: ”Kaivo pelasti tilanteen, että enempää ei sortunut"

Espoon Nöykkiössä sortumavaarassa olevan talon omistaja on tyytymätön Espoon kaupungin toimiin työn valvonnassa.

Omakotitalo joutui viikko sitten perjantaina vakavaan vaaraan, kun rakennuksen reunalla oleva maa sortui alempana rinteessä sijaitsevaan kuoppaan, jossa oli tehty pohjatöitä tuleville rakennuksille.

Saviseen sortumakohtaan kuljetettiin onnettomuuden jälkeen mursketta rinteen seinämien tukemiseksi, mutta sen jälkeen tilanne on pysynyt ennallaan. Viikko on kulunut, mutta esimerkiksi luvatut paalutustyöt eivät ole käynnistyneet.

– Asuntomme alapuolella oleva rakennustyö oli ilmiselvästi sortuman syy. Korjaustyöt piti aloittaa välittömästi, mutta työ on viivästynyt jo moneen kertaan. Tänään siellä tosin oli siirretty hiekkaa, omistaja kertoo MTV Uutisille.

Omistaja pitää koko onnettomuutta käsittämättömänä. Asukkaiden kuuleminen ja tiedottaminen on ollut hänen mielestään kehnoa.

– Kyllä tämä herättää kysymyksiä ja hämmennystä. Eihän tällaista pitäisi tapahtua. Kunnon maaperätutkimukset olisi pitänyt tehdä jo aiemmin, olimme itsekin varoittaneet tästä asiasta etukäteen. Nyt sortuman jälkeen asian hoidosta ei ole meitä tiedotettu juuri lainkaan. Tämä on ollut meille piinaavaa.

Sortumassa ainekset pahempaankin

Omistaja kertoo, että sortumassa oli ainekset paljon pahempaankin onnettomuuteen.

– Pihallamme sijaitsee vanha rengaskaivo, joka oli täynnä vettä. Se on painollaan tukenut maata niin, että kaikki ei päässyt sortumaan. Kaivo siis pelasti tilanteen. Sekin tosin vääntyi sortumassa vinoon.

0:54

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja