Mainos

Ympäristöuutisia, jotka saavat ihmisen oivaltamaan – MTV:n Päivi Mäki-Petäjä palkitaan työstään

MTV Uutisten ympäristötoimittaja Päivi Mäki-Petäjä on palkittu Suomen Luonnonsuojeluliiton Kultainen sulka -ympäristöjournalismipalkinnolla.

– Kun aikoinaan ryhdyin toimittajaksi, halusin pelastaa maailman. Vuosien mittaan kunnianhimon taso on vähän laskenut. Edelleen silti toivon, että jutuillani olisi vaikutusta. Olen onnistunut, jos yksikin ihminen oivaltaa jotain katsottuaan juttuni, vuodesta 1989 MTV:llä työskennellyt Mäki-Petäjä kertoo.

Liiton palkintoperustelut ilahduttivatkin Mäki-Petäjää. Häntä kehutaan "vaikeidenkin ympäristöaiheiden popularisoinnista kaupallisella kanavalla."

– Päivi Mäki-Petäjä on jo vuosien ajan osoittanut tilannetajuisen ympäristöuutisoinnin arvon. Hän on käsitellyt aiheitaan ihmisläheisellä tyylillään ja tavalla, joka on saanut ne tuntumaan helposti ymmärrettäviltä ja omaksuttavilta, palkintotyöryhmä jatkaa.

Jos Suomen Luonnonsuojeluliiton Facebook-päivitys ei näy, voit katsoa sen tästä.

Mäki-Petäjä muistuttaa, että tuulisella media-alalla huomio on mennyt usein muihin asioihin kuin maailman parantamiseen.

– Tämä palkinto on hyvä muistutus siitä, mikä on tärkeää. Eli se maailman pelastaminen – vaikka sitten juttu kerrallaan. Kiitos tästä, tämä rohkaisee jatkamaan työtä, Mäki-Petäjä jatkaa.

2:05

"Viherpiiperryksestä tullut valtavirtaa"

Mäki-Petäjä pitää hienona, että ympäristö- ja ilmastoasiat ovat alkaneet kiinnostaa ihmisiä entistä enemmän viime vuosina.

– Entisestä viherpiiperryksestä on tullut valtavirtaa.

– Minusta on tärkeää uutisoida ympäristöasioissa niin onnistumisista kuin epäonnistumisistakin. Se, että kerrotaan myös hyviä uutisia, antaa toivoa siitä, että asioihin voi vaikuttaa.

Suomen luonnonsuojeluliitto jakaa palkintonsa huomenna lauantaina Suomen luonnon päivänä. Kultainen sulka jaettiin nyt neljättä kertaa. Ympäristöavaus-palkinnon sai Lappeenrannan kaupunki siirtymisestä ympäristömerkityn sähkön (EKOenergia) käyttäjäksi. 

Vuodesta 1980 jaetun Ympäristöpalkinnon saaja julkistetaan vasta huomenna palkintotilaisuudessa.

2:14

1:52

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.