Suuri Journalistipalkinto -voittajat julki – Vuoden toimittaja on Ylen Antti Kuronen: "Ei voi olla parempaa duunia"

Suuren journalistipalkinnon Vuoden journalisti -tittelin saajaksi on valittu Ylen Antti Kuronen. Vuonna 2019 Kuronen profiloitui erityisesti jutuilla, jotka käsittelivät al-Holin pakolaisleiriä Syyriassa. Hän oli ensimmäinen leirillä vieraillut suomalaistoimittaja.

Antti Kuronen saa kehuja siitä, että hänen ansiostaan suomalaiset ovat saaneet tietoa leirillä olevien suomalaisnaisten ajatuksista, leirin olosuhteista ja lasten määrästä. Hänen kykyään luoda nopeasti luottamuksellinen suhde haastateltaviin kuvaillaan poikkeukselliseksi.

– Ei voi olla parempaa duunia, Kuronen lausui palkintoa noutaessaan.
Hän kuitenkin myönsi, että myös kotiinpaluu on aina mieluista.

Juttu jatkuu videon jälkeen

Antti Kuronen sanoo kokemuksen auttavan vaativassa työssä:

Ensimmäinen al-Holin leirillä vieraillut suomalaistoimittaja Antti Kuronen ehdolla Vuoden journalistiksi 1:45

Vuoden jutun julkaisi Helsingin Sanomat

Vuoden jutuksi on valittu Paavo Teittisen ja Katri Kallionpään Helsingin Sanomien juttu, joka paljasti kulttuurineuvos-kirjailija Veijo Baltzarin kultin. Baltzar käytti väärin asemaansa kontrolloimalla, lähentelemällä ja houkuttelemalla lukioikäisiä tyttöjä asumaan kotiinsa.
Juttu sai kehuja taitavasti rakennetusta kertomuksestaan. Ehdokasesittelyn mukaan juttu "puhkaisi kuplan, jonka olisi pitänyt puhjeta jo paljon aiemmin".

Palkintoa vastaanottaessaan Kallionpää sanoi uskovansa jutun rohkaisseen muitakin ihmisiä puhumaan aiheesta.

Juttu jatkuu videon jälkeen

Paavo Teittinen ja Katri Kallionpää kertovat työstään:

Paavo Teittisen ja Katri Kallionpään juttu Veijo Baltzarin kultista ehdolla Vuoden jutuksi 1:40


Journalistinen teko vastustaa terveyshuuhaata

Vuoden journalistiseksi teoksi on valittu Vastalaake.fi. Vastalaake.fi-sivustolla julkaistaan tutkimuksiin perustuvia helppotajuisia artikkeleita tieteestä ja terveydestä. Lähtökohtana on huoli virheellisten ja epäselvien terveysväittämien lisääntymisestä.

Ehdokasesittely kuvailee sivun artikkeleiden käyvän tutkitulla tiedolla huuhaata vastaan. Sivusto on saavuttanut suuren suosion ja sen juttuihin viitataan myös perinteisessä mediassa.

Juttu jatkuu videon jälkeen

Sivuston tekijät kertovat videolla työstään

Vastalaake.fi käy tutkitulla tiedolla huuhaata vastaan – sivusto ehdolla Vuoden journalistiseksi teoksi 1:45

Vuoden journalistinen pomo tulee Aamulehdestä

Vuoden journalistiseksi pomoksi on valittu Aamulehden toimituspäällikkö Riina Nevalainen. Nevalaisen sanotaan osaavan poikkeuksellisen taitavasti vaatia ja kannustaa siten, että koko toimitus työskentelee yhteisten tavoitteiden eteen hyvillä mielin ja motivoituneesti.

Nevalaisen kerrotaan myös uskovan kiitoksen voimaan ja luovan ympärilleen turvallisen ja levollisen ilmapiirin. Lisäksi hän on yksi avainhenkilöistä, joiden ansiosta Aamulehden digitilausten myynti on kasvanut kovasti.

Riina Nevalainen kertoo työstään:

Aamulehden kannustava toimituspäällikkö Riina Nevalainen on ehdolla Vuoden journalistiseksi pomoksi 1:48


Lue myös:

    Uusimmat