Mainos

Ympäristöministeriö sai tutkijapidätyksestä kirjeen Venäjältä

Ympäristöministeriö on tänään saanut Venäjän luonnonvara- ja ympäristöministeriöltä kirjeen koskien Suomen ympäristökeskuksen tutkijan Seppo Knuuttilan pidättämiseen liittyviä tapahtumia Laukaanjoella Kingiseppissä.

Ympäristövaraministeri Rinat Gizatulin toteaa 19.4. päivätyssä kirjeessä, että Venäjä on hyvin tyytyväinen Suomen ja Venäjän väliseen ympäristöyhteistyöhön ja haluaa vahvistaa sitä. Kirjeestä ilmenee kuitenkin, että suomalaisilla ja venäläisillä tahoilla on erilainen tulkinta siitä, noudattiko Knuuttila näytteenotossa yhdessä sovittuja pelisääntöjä. Kirjeen mukaan hän eteni kielletylle tehdasalueelle näytteitä ottaessaan.

Kirjeessä ei pyydetä selvitystä Knuuttilan pidätykseen johtaneista tapahtumista, mutta koska osapuolten näkemykset tapahtuneesta eriävät, Suomen ympäristöministeriö aikoo vastata kirjeeseen saatuaan Venäjältä ulkoministeriön pyytämän selvityksen tapauksesta.

Ulkoministeriö ei vielä ole saanut Venäjältä selvitystä tapahtumista. Selvitystä pyydettiin 17. huhtikuuta.

Tieto Suomenlahden etelärannalla Laukaanjoen varrella sijaitsevasta uudesta päästölähteestä Venäjän Kingiseppissä tuli esille tammikuussa Itämeren suojelukomission vetämän hankkeen tuloksena.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.