Mainos

Ympäristöministeri Enestam huolestunut

Viidettä päivää ympäristöministerinä toimiva Jan-Erik Enestam (r.) luonnehtii öljypäästöä Kalbådagrundin eteläpuolella huolestuttavana.

Puuttuvien tutkimustulosten takia hän ei vielä maanantaina kuitenkaan suostunut esittämään asiasta pitemmälle meneviä johtopäätöksiä. -Tietenkin on itsestään selvää, että tilanne on vakava, sanoi Pielisen rannalta Itä-Suomesta tavoitettu Enestam.

Hän muistutti, että tutkimukset asian ympärillä ovat vielä kesken. -Mutta sen verran tiedetään, että kyseessä ei ole raakaöljy vaan raskas polttoöljy. Luonnehtiessaan Suomen kykyä öljyntorjuntaan jääoloissa Enestam halusi liikkua hyvin yleisellä tasolla. - Suomi on ainoa maa, joka on ylipäätänsä varautunut tällaisiin onnettomuuksiin. Ja torjuntatoimia pitää edelleen tehostaa, hän sanoi.

Enestam totesi, että jo aiemmin on Seili-alus päätetty muuttaa öljyntorjunta-alukseksi. Liikenteeseen se tulee vajaan vuoden päästä helmikuussa 2004. -Lisäksi uuden hallituksen ohjelmassa on sovittu monitoimimurtajan hankkimisesta. Sen yhtenä nimenomaisena tehtävänä olisi juuri öljyntorjunta. Tarkoitus on varata tähän rahaa ensimmäisessä lisätalousarviossa.

Enestamin mielestä Seilin ja monitoimimurtajan hankkiminen on yksi tapa tehostaa öljyntorjuntaa Suomenlahdella. -Lisäksi pitäisi tietenkin tehostaa yhteistyötä sekä Venäjän että Baltian maiden kanssa.

Ministeri Enestam sanoi aloittaneensa puolisen vuotta sitten selvityksen siitä, minkälainen öljyntorjuntavalmius ylipäätään on lähinnä yhteispohjoismaisella tasolla ja pitäisikö yhteisiä harjoituksia järjestää. -Tämäkään selvitys ei ole vielä valmistunut, Enestam totesi.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.