Ympäristöjärjestö WWF julkaisi tänään lihaoppaan, jossa arvioidaan eri lihojen ympäristövaikutuksia. Esimerkiksi suomalainen broileri ja sianliha luokitellaan vältettävien listalle, jos niiden kasvatuksessa on käytetty soijaa. Maataloustuottajien etujärjestö MTK kimmastui WWF:n listauksesta.
Kasvisruoka on ympäristön kannalta paras valinta, mutta myös lihatiskin äärellä tehdään tärkeitä valintoja.
– Ilmastonmuutoksen ja luonnon monimuotoisuuden kannalta on ratkaisevaa, minkälaista lihaa ja kuinka paljon me syömme, sanoo WWF Suomen suojeluasiantuntija Stella Höynälänmaa.
Kotimainen sika ja broileri punaiselle listalle
WWF:n tänään julkaisemassa lihaoppaassa neuvotaan, millaista lihaa ympäristötietoisen kuluttajan kannattaa valita.
Punaiselle eli vältettävien listalle ovat päätyneet esimerkiksi ulkomainen naudanliha ja suomalainen sianliha ja broileri sekä Uuden-Seelannin lammas.
Kotimaisen naudanlihan ja lampaan syöminen vaatii tarkkaa harkintaa.
Paremmalla omallatunnolla voi syödä luomulihaa, luonnonlaidunlihaa ja kotimaista riistaa.


