Ympäristöaktivistit 1, Tesla 0: Oikeus kielsi valmistajaa kaatamasta puita saksalaisesta metsästä, johon uuden Gigafactoryn pitäisi nousta

1:54
Teslan tehdasta houkuteltiin myös Suomeen ja Saloon, mutta lopulta se päätettiin sijoittaa Berliinin liepeille. Näin uutisoimme suunnitelmista helmikuussa 2017.

Ympäristöjärjestö vastustaa Berliinin liepeille nousevaa sähköautotehdasta, mikä on hidastuttanut tehtaan rakentamista valmistelevien töiden aloittamista.

Automotive News Europen ja Reutersin tietojen mukaan sähköautotehdasta Berliinin liepeille puuhaavan Teslan projekti on kohdannut vaikeuksia jo ennen varsinaisen rakentamisen aloittamista.

Sen lisäksi, että Tesla ei ole vielä saanut rakennuslupaa tehtaalleen ja joutuu toistaiseksi tekemään valmistelevia töitä omalla riskillään, ovat myös ympäristöaktivistit saaneet oman tahtonsa läpi – ainakin tällä haavaa.

Oikeus on kieltänyt Teslaa kaatamasta puita alueelta, johon tehdas on määrä pystyttää. Vaikka Berliinin ja Brandenburgin ympäristöviranomaiset antoivat sille luvan puiden kaatamiseen aiemmin, on oikeus kieltänyt raivaustyöt toistaiseksi, sillä tehtaan rakentamista vastustavaa oikeusjuttua ei ole vielä taputeltu.

Oikeusjutun on nostanut ympäristöjärjestö Gruene Liga Brandenburg eli Brandenburgin vihreä liiga.

Tehtaan tieltä on määrä kaataa 92 hehtaaria metsää. Ympäristöjärjestö katsoo, että tehdas uhkaa sekä alueen eläimistöä että vesivaroja.

Tesla valmistaa autojaan tällä hetkellä Kaliforniassa ja Shanghaissa.

Lähteet: Automotive News Europe

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja