Ylpeämpää ilmettä et löydä! Antin kultainennoutaja Eka on kerännyt "pari" keppiä: "Joskus kepit ovat jopa koiran valtavaa egoa suurempia"

Huikea kokoelma! Antin kultainen noutaja Eka keräsi"pari"keppiä 0:31
Huikea kokoelma! Antin kultainen noutaja Eka keräsi "pari" keppiä

Kuva keppikokoelmansa kanssa poseeraavasta Eka-koirasta hurmaa. – Eka tuo useimmilta lenkeiltä jotakin kotiin, tai ainakin se kuljettaa lenkin aikana yhtä tai useampaa keppiä, omistaja Antti Vekara, 51, kuvailee.

Eka on vasta täyttänyt vuoden, mutta sen unelmaharrastus on jo selvillä. Heinäkuusta 2020 alkaen kultainennoutaja Eka on kerännyt intohimoisesti keppejä.

– Eka tuo useimmilta lenkeiltä jotakin kotiin, tai ainakin se kuljettaa lenkin aikana yhtä tai useampaa keppiä, omistaja Antti Vekara, 51, kuvailee.

"Joskus kepit ovat jopa koiran valtavaa egoa suurempia"

Eka ei syrji: sille kelpaavat kaikenlaiset karahkat 20-senttisistä aina parimetrisiin.

– Joskus kepit ovat jopa koiran valtavaa egoa suurempia, ja hän yrittää ottaa kaatuneita, mutta vielä maassa kiinni oleviakin puita mukaansa, Antti kuvailee.

Keppinsä Eka säilyttää leikkimökin terassilla. Ja kyllä – niitä on paljon! Kun lumi on kevään aikana sulanut ja paljastanut sisuksistaan viime vuonna maahan jääneet aarteet, on kepakkokokoelma kasvanut entisestään.

– Alussa keppejä tietysti yritettiin tuoda sisällekin, mutta nyt ne jätetään viimeistään terassille, Antti kuvailee.

Ekalla on muitakin harrastuksia

Vaikka keppien kanniskelu ja noutaminen on noutajille melko tyypillistä, toista yhtä kepakoihin ihastunutta yksilöä Antti ei tunne. Toki Ekalla on muitakin harrastuksia: se tykkää esimerkiksi etsiä tavaroita.

– Eka jää jonnekin odottamaan, usein jopa tuohon samalle leikkimökin terassille, ja käymme piilottamassa jonkin lelun, kuten pallon, jonka hän sitten etsii. Tuota Eka kyllä tekisi vaikka kuinka kauan!

Kultaisetnoutajat tunnetaan hyväntahtoisina, älykkäinä ja seurallisina. Ekan luonnetta Antti kuvaileekin upeaksi.

– Vuoden ikäinen koira ja korvat muutakin kuin "tuulettamista" varten, eli Eka uskoo komentoja, haluaa olla kaikessa mukana. Siis aivan kaikessa, missä ei välttämättä tarvitsisikaan, Antti sanoo.

Ekalla on myös omat rutiininsa: iltaisin hampaat pestään, ja lenkkien jälkeen tassut tarvittaessa putsataan.

– Jos ne ovat enempi likaiset, niin hän tulee itse suihkuun puhdistettavaksi.

Keppiaarre oli hitti Facebookissa

Antti julkaisi kuvan keppiaarteensa kanssa ylpeästi poseeraavasta Ekasta myös Facebookissa. Reaktio yllätti.

– Meistä tuo kuva oli todella hyvä ja iloinen kuva meidän poitsusta, mutta kun se on tuolla huomioitu jo lähes 3500 tykkäyksellä. Yhtään negatiivista palautetta en saanut, päinvastoin: tuo ilme ja Ekan ystävällinen olemus on kyllä ihastuttanut, Antti kuvailee.

Hyvästä suoritteesta Eka saa aina tarvittaessa palkkion. Keppikokoelman reippaasta esittelemisestä Eka sai illalla "kuvauspalkkioksi" mökkimakkaraa.

Lue myös:

    Uusimmat