Yllätyskäänne: Suomalaislupaus pudotettiin NHL-joukkueen vahvuudesta

Jääkiekkoliiga NHL:ssä suomalaislupaus Henrik Borgström ei mahtunut mukaan Florida Panthersin miehistöön kauden alla. Borgström ja toinen suomalaishyökkääjä Juho Lammikko lähetettiin AHL:ään maanantaina.

Erityisesti Borgströmin tiputtaminen on yllätys, sillä hän on viilettänyt Panthersin kolmosketjussa aivan harjoitusleirin loppuhetkillä.

Panthersin GM:n Dale Tallonin mukaan lupaavan 21-vuotiaan suomalaishyökkääjän pitää saada sekä lisää voimaa että lisää itseluottamusta.

Tallonin mukaan AHL-komennus voi auttaa tässä.

– Emme halua satuttaa häntä. Hänen pitää saada lisää kokoa ja voimaa, Tallon sanoi The Athleticin mukaan.

– Emme halua myöskään hoputtaa häntä. Haluamme, että hän menee AHL:ään, ja pelaa siellä paljon keskushyökkääjän tontilla. Meillä on loistavia valmentajia siellä. Tunsimme niin, että tämä oli oikea päätös harjoitusleirin perusteella. Viimeisissä peleissä näimme todistusaineistoa siitä, että hän ajautui vaikeuksiin niin voimakkuuden kuin luistelunopeuden osalta, Tallon analysoi.

Panthers-pomo kuitenkin vakuutteli, että Borgström on lupaava pelaaja, jolla on ”valoisa tulevaisuus”.

– Emme halua pilata häntä, Tallon totesi.

Borgström on Panthersin ensimmäisen kierroksen varaus kesältä 2016 (vuoro 23.). Borgström pelasi kaksi viimeistä kautta Denverin yliopistossa NCAA-liigaa. Viime kauden lopulla Borgström sai tililleen neljä NHL-ottelua.

Panthersin kokoonpanossa ainoa suomalaispelaaja on nyt Aleksander Barkov, joka toimii seuran kapteenina.

Panthers avaa kautensa Suomen aikaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä ottelulla Tampa Bay Lightningia vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat