Suomalainen suurlupaus NHL:ään jo tällä kaudella? – Floridan GM näyttää vihreää valoa

NHL-seura Florida Panthersin vuoden 2016 ykköskierroksen varaus Henrik Borgströmiä kaavaillaan Panthersin miehistöön jo täksi kevääksi.

Borgström on tällä kaudella pelannut Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa Denverin yliopiston riveissä. 20-vuotias sentteri on iskenyt 38 ottelussa tehot 22+28. Upeaa kautta pelaava Borgström on ehdolla NCAA:n parhaalle pelaajalle jaettavan Hobey Baker -palkinnon saajaksi.

Florida Panthersin toimitusjohtaja Dale Tallon näyttää vihreää valoa mahdollisuudelle, että Borgström pelaisi jo tänä keväänä NHL:ssä Floridan paidassa.

– Katsotaan, mitä Denverissä tapahtuu. Riippuu siitä, kuinka pitkälle he menevät ja onko meille olellista laittaa häntä kokoonpanoon, Tallon toteaa Sun Sentinelin haastattelussa.

Tallon ei sulje pois mahdollisuutta siitä, että Borgström liittyisi joukkueen mukaan pudotuspeleissä, mikäli Florida selvittää tiensä jatkoon.

– Ei sillä olisi väliä. Me haluamme parhaan joukkueen, joten jos hän tekee meistä parempia, hän on kokoonpanossa. Taidollisesti hän pystyisi siihen, Tallon sanoo.

Floridan pudotuspelipaikka on kaikkea muuta kuin varma. Tällä hetkellä Floridalla on matkaa pudotuspeleihin viisi pistettä. Floridan osalta runkosarjaa on jäljellä 13 ottelua.

Lue myös:

    Uusimmat