Yllätyskäänne: Raskaista talousrikoksista syytetty Ari Mennander haastaa Teemu Selänteen yritykset oikeuteen

Teemu Selänteen elämäkertakirjan kirjoittaja ja pitkän linjan urheilutoimija Ari Mennander saa tänään tuomion talousrikosoikeudenkäynnissä, jossa hän on myöntänyt syyllisyytensä. Mennander toivoo saavansa ehdollisen vankeusrangaistuksen Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Maanantaiaamuna julkaisemansa tiedotteen mukaan Mennanderin talousvaikeudet johtuvat Teemu Selänteen elämäkertaan liittyvistä saatavista.

Mennanderin tiedotteen mukaan kirjan tuottojen tilittämisestä vastanneet Selänteen yritykset TS Holding Oy ja TS Promotion Oy ovat jättäneet hänelle maksamatta yli 250 000 euron edestä saatavia.

Mennanderin ja Selänteen yritysten yhteistyö on kattanut kirjan kirjoittamisen lisäksi muitakin toimeksiantoja, kuten "Selänne Akatemialle ja Teemun liikuntahaaste -projektille tehtyjä töitä sekä TS Holdingin Jokerit-yhteistyöneuvotteluita."

– Mennanderin nykyinen yritys Mennu Productions Oy on jättänyt haastehakemuksen Helsingin käräjäoikeuteen koskien runsaan 250 000 euron saatavia TS Holding Oy:ltä sekä TS Promotion Oy:ltä, tiedotteessa kerrotaan.

Mennanderin väitteen mukaan Selänteen yritysten toimitusjohtaja ja Selänteen kotimaisena asianhoitajana tunnettu Ari Lehto on tilittänyt hänelle liian vähän rahaa kirjatuotoista.

Kirjailijan mukaan hänen osuudekseen Teemu-kirjan tuotosta oli sovittu 30 prosenttia. Se myi ilmestymisvuonnaan 2014 lähes 77 000 kappaletta.

Mennander saa maanantaina tuomion häntä koskevista talousrikoksista. 55-vuotiasta yrittäjää syytetään törkeästä velallisen epärehellisyydestä, törkeästä kirjanpitorikoksesta, kolmesta törkeästä petoksesta, törkeästä maksuvälinepetoksesta ja velallisen petoksesta.

Mennander on myöntänyt rikoksensa ja toivoo saavansa rangaistuksena ehdollista vankeutta.

– Tein Teemu Selänne -elämäkerran julkistamisen viivästyessä ja yhtiöni talousvaikeuksien kasvaessa paniikkiratkaisuja, joita nyt kadun. Toivon, että käräjäoikeuden kautta saamme tähän kiistaan oikeudenmukaisen ratkaisun, jotta sekä tekemäni työ Teemu Selänteen elämäkerran kirjoittajana että Teemu Selänne yhtenä maailman parhaista jääkiekkoilijoista saavat niille kuuluvan arvon.

– Hän on saanut kirjasta enemmän kuin 30 prosenttia, Lehto sanoo.

– Jos lasketaan kaikki yhteen, meillä on merkittävä saatava häneltä. Emme ole lähteneet viemään tätä eteenpäin, koska hänen taloustilanteensa on ollut niin heikko.

Lehdon mukaan Mennanderille maksettiin kirjasta huomattavia summia ennakkoon, minkä lisäksi hän sai TS Holdingilta 100 000 euron suuruisen lainan teoksen julkistamisvuonna 2014.

Lue myös:

    Uusimmat