Teemu Selänteeltä hämmentävä ulostulo paljastuneesta Jokerit-juonesta – syyttää entistä luottoystäväänsä valehtelusta: "Käsittämätöntä"

Jääkiekkolegenda Teemu Selänne väittää käräjäoikeuden papereista selviävän juonen Jokerien johtoon astumisesta olleen ainakin osin Ismo Syvähuokon ja Ari Mennanderin keksimää valhetta.

Teemu Selänne on ottanut kantaa tietoihin, joiden mukaan hän suunnitteli Harry Harkimon syrjäyttämistä Jokerien johdossa vuonna 2015, kun seura pelasi ensimmäisiä kausiaan KHL:ssä.

Seikkaperäinen kertomus Selänteen pyrkimyksistä käy ilmi Helsingin käräjäoikeuden tuomiosta, joka koski riita-asiaa kiekkolegendan elämäkerran kirjoittaneen Ari Mennanderin kanssa.

Mennander vaati yhtiölleen Mennu Productions Oy:lle korvausta Selänteen yhtiöiltä useista eri toimeksiannoista, joista yksi oli Selänteen konsultointi Jokerit-asiassa. Salassa pidetyn suunnitelman mukaan Selännettä yritettiin nostaa Jokereissa merkittävään asemaan Harkimon tilalle ja mahdollisesti Jari Kurrin rinnalle.

Mennanderin mukaan Selänteen Jokerit-projekti alkoi toukokuussa 2015 Långvikissa järjestetyssä kokouksessa, jossa oli Mennanderin lisäksi läsnä Selänteen luottoystävä Ismo Syvähuoko ja KHL-aikaisen Jokerien osaomistajan Roman Rotenbergin Långvik Capital -yhtiön edustaja Martti Ahto.

– Roman Rotenberg oli kertonut aikaisemmin Mennanderille haluavansa neuvotella siitä, että Jokerit-jääkiekkoseuran pääomistaja Harry Harkimo vaihdettaisiin Selänteeseen. Selänne oli ilmoittanut olevansa kiinnostunut asiasta ja kieltänyt samalla kertomasta hankkeesta (asianhoitaja Ari) Lehdolle. Koska Jokereiden general manager Jari Kurri oli ollut Harkimon mies, asiasta ei ollut saanut kertoa myöskään tälle, Mennanderin todistelun mukaan kirjatussa käräjäoikeuden tuomiossa kerrotaan.

Selänteen Jokerit-projektia edistettiin merkittävästi joulukuussa Moskovassa, jossa Mennanderin mukaan hän ja Selänne neuvottelivat Rotenbergin ja oligarkki Gennadi Timtshenkon kanssa.

Tuohon aikaan Rotenberg ja Timtshenko käyttivät suurta valtaa osaomistamassaan Jokereissa. Venäläiskaksikon omistama yhtiö omistaa ja hallinnoi edelleen Ilmalan areenaa.

Mennander kertoi saaneensa Selänteen asianhoitajalta Lehdolta asiasta toimeksiantoja aina elokuuhun 2019 saakka, minkä Lehto puolestaan oikeudessa kiisti.

Todisteluiden mukaan Selänne oli kuitenkin lopulta vetäytynyt Jokerien KHL-projektista, kun hänen lähipiirinsä oli useaan otteeseen neuvonut pysymään erossa venäläiskytköksistä.

Oikeudessa todistajana kuultu kirurgian erikoislääkäri Syvähuoko vahvisti suurelta osin Mennanderin kertomuksen. Syvähuokon mukaan Selänne antoi Mennanderille valtuudet edistää Jokerit-projektia.

– Tarkoituksena oli ollut, että Selänne tulee Harkimon tilalle Jokereihin. Lehto oli tullut myöhemmin mukaan neuvotteluihin. Mennander oli ollut yhteyshenkilönä Jokerien omistajiin, ja tämä oli järjestänyt Selänteen tapaamisia Moskovassa, Syvähuoko todisti käräjäoikeuden mukaan.

Käräjäoikeuden tuomioon kirjattujen johtopäätösten mukaan Mennanderin ja Syvähuokon kertomukset osoittavat, että "vireillä on ollut hanke, jossa Selänne on ollut tarkoitus nostaa merkittävään asemaan Jokereissa".

Jokerit-projekti oli lopulta yksi Mennanderin ja Selänteen yhtiöiden oikeustapauksen kannalta olennaisimmista, sillä juuri tässä asiassa sekä Selänteen akatemiaa koskevassa laskutusasiassa käräjäoikeus päätyi Mennanderin kannalle. 

Mennanderin Mennu Productionsin kanteesta TS Holdingia kohtaan hylättiin neljän muun vaatimuskohdan osalta. Lisäksi käräjäoikeus hyväksyi kanteen TS Promotonia vastaan osittain.

Viimeksi mainittu kanne koski Mennanderin työtä Teemun Liikuntahaaste -hankkeen parissa.

Selänne: "Silloin minäkin hyppään mukaan todistamaan"

Selänteen salainen Jokerit-projekti nousi julkisuuteen tällä viikolla, kun oikeus teki päätöksensä riita-asiassa, ja Ilta-Sanomat uutisoi asiasta käräjäoikeuden tuomion perusteella.

Nyt kiekkolegenda on itse kommentoinut asiaa Twitterissä, jossa hän väittää Jokerit-juttujen olleen Syvähuokon ja Mennanderin keksimiä.

Erikoisella ja välillä myös raivokkaalla Twitter-käytöksellään huomiota tänä vuonna herättänyt Selänne väittää, ettei Mennander operoinut asiassa hänen toimeksiannostaan.

– Mennu ei ole, eikä tule koskaan hoitamaan mun minkäänlaisia asioita, Selänne sanoo julkaisemassaan kuvakaappauksessa.

Selänteen mukaan tapauksen piti olla selvä, ja faktat ja sopimukset ovat eriteltyinä joka asiassa.

– Käsittämätöntä, miten nämä kaksi on valehdellut ja keksinyt mitä ihmeellisimpiä laskuja ja laskutuksia.

Selänne vihjaa, että hänen omistamansa yhtiöt TS Holding Oy ja TS Promotion Oy aikovat valittaa Helsingin käräjäoikeuden tuomiosta.

– Avataan nämä jutut ja tämä case kokonaan sitten hovioikeudessa.

– Silloin minäkin hyppään mukaan todistamaan. Tästähän tulee vielä hauskaa, Selänne päättää.

Myöhemmässä kommentissaan Selänne kuitenkin kirjoittaa 64 000 euron korvaussumman olevan "halpa hinta siitä, että pääsee näistä kahdesta eroon". Mitä ilmeisemmin Selänne viittaa kommentillaan Mennanderiin ja Syvähuokoon.

MTV Urheilun tavoittama Mennander ei halunnut kommentoida Jokereita koskevaa tapausta. Käräjäoikeuden ratkaisua jääkiekkomedian moniottelija kuvasi lyhyesti keskiviikkona.

– Oikeus voitti. Vastapuoli kiisti kategorisesti kaikki vaateeni. Saan päätöksestä voimaa uskoa hyvään, Mennander viestitti MTV Urheilulle.

MTV Urheilu ei ole tavoittanut Selänteen asianhoitajaa Ari Lehtoa.

Oikaisu: Artikkelissa täsmennetty käräjäoikeuden tuomion tietoja sen osalta, mitkä vaatimukset Mennanderin kanteesta hylättiin ja mitkä hyväksyttiin kello 11.51.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja