Teemu Selänteen elämäkerran kirjoittaneelle Ari Mennanderille ehdollista vankeutta törkeistä talousrikoksista

Media-alan yrittäjä Ari Mennander on saanut ehdollisen vankeustuomion raskaista talousrikoksista Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Käräjäoikeus tuomitsi Mennanderin kolmesta törkeästä petoksesta, törkeästä maksuvälinepetoksesta, törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja velallisen petoksesta vuoden ja kuuden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Mennanderia syytetttiin myös törkeästä kirjanpitorikoksesta, mutta tästä syytteestä syyttäjä luopui.

Teot tapahtuivat marraskuun 2011 ja maaliskuun 2016 välisenä aikana. Esitutkintavaiheessa teot kiistänyt Mennander muutti mieltään oikeudessa ja myönsi syytteet oikeiksi.

Käräjäoikeus määräsi Mennanderin maksamaan korvauksia yhteensä yli 220 000 euroa. Lisäksi Mennanderin maksettavaksi tuli oikeudenkäyntikuluja noin 20 000 euroa.

Vuonna 2014 julkaistun Teemu Selänteen elämäkertakirjan kirjoittanut Mennander lähetti maanantaina ennen tuomion julkistamista medialle tiedotteen, jossa kertoi vaativansa Teemu Selänteen yhtiöiltä TS Holdingilta ja TS Promotionsilta oikeusteitse 250 000 euron saatavia. Mennanderin mukaan hän ei ole saanut sovitun suuruista osuutta kirjoittamansa Teemu-kirjan tuotoista.

Selänteen asiainhoitaja Ari Lehto kiisti Mennanderin väitteet ja tyrmäsi tämän vaatimukset. Lehdon mukaan Mennander on saanut kirjatuloista jopa suuremman summan kuin oli sovittu.

Mennanderin saama tuomio ei ole lainvoimainen. Tuomiosta voi valittaa hovioikeuteen.

Lue myös:

    Uusimmat