Yllätyskäänne oikeudessa: Murhan yrityksistä syytetty mies halusi vaihtaa avustajaa – moottoripyöräkerholla tapahtuneen ammuskelun käräjät lykkääntyvät

4:52
MTV Uutiset raportoi ampumisesta tuoreeltaan. Katso lähetys yltä.

Tuusulan Kellokoskella viime syksynä tapahtuneen ammuskelun oikeudenkäynti alkoi eilen, mutta tänään oikeudessa koettiin yllätyskäänne ja asian käsittely keskeytyi.

Kahdeksasta murhan yrityksestä syytetty kolmekymppinen mies ilmoitti tänään istunnon aluksi, että hän haluaa vaihtaa avustajaansa. Mies kertoi perusteeksi hänen ja puolustajansa välille syntyneen luottamuspulan.

Myös miehen avustaja totesi, että asiassa olisi syytä vaihtaa puolustajaa syntyneen luottamuspulan johdosta.

Käräjäoikeus kehotti vielä puolustajaa ja syytettyä neuvottelemaan asiasta. Oikeudessa pidettiin tauko, jonka jälkeen syytetty ilmoitti edelleen haluavansa vaihtaa puolustajaa.

Avustaja suostui kuitenkin jatkamaan tehtävässään siihen asti, kunnes mies on saanut hankittua itselleen uuden puolustajan.

Käräjäoikeus harkitsi asiaa ja päätti rikossyytteiden vakavuuden vuoksi peruuttaa suunnitelman mukaiset istunnot tältä ja huomiselta päivältä, jotta syytetty ehtii hankkia itselleen uuden asianajajan ja tämä ehtii perehtyä riittävästi asiaan.

Oikeudenkäynti jatkuu maaliskuussa.

Uhrit hengenvaarassa

Kolmekymppistä miestä syytetään jutussa kahdeksasta murhan yrityksestä, koska hän ammuskeli Kellokoskella Rajalinnan teollisuusalueella sijaitsevan moottoripyöräkerho Viikinki MC:n tilojen edustalla viime lokakuussa.

Kerholla oli vietetty syntymäpäiväjuhlia edeltävänä iltana. Ampumisesta syytetty mies oli paikalla, mutta hänet poistettiin juhlista riidan haastamisen takia.

Poliisin mukaan mies oli tämän jälkeen murtautunut asuntoon toisaalla Tuusulassa, varastanut sieltä haulikon, patruunoita sekä auton ja ajanut takaisin kerhotilalle. Mies oli pyrkinyt haulikon kanssa sisälle hallirakennukseen. Koska ovi oli lukittuna, mies ampui kohti ovea.

Poliisi kertoi aiemmin, että sisälle päästyään mies oli pyrkinyt kerhotilojen yläkertaan, mutta paikalla olleet kävivät kuokkavieraaseen kiinni ja taltuttivat tämän.

Paikalla oli tapahtumien aikaan kahdeksan ihmistä. Poliisin mukaan he kaikki olivat ammuskelun takia hengenvaarassa, mutta kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut.

Syytetty pysyy vangittuna

Eilen oikeudessa luettiin syytteet miehelle, kuultiin syyttäjän ja asianomistajien vaatimukset ja annettiin vastaukset. Lisäksi istunnossa käsiteltiin kirjallisia todisteita ja kuultiin kahta uhria todistelutarkoituksessa.

Tänään oikeudessa oli tarkoitus kuulla kolmatta asianomistajaa ja todistajaa, mutta istunto keskeytyi heti aamupäivästä.

Oikeudenkäynti jatkuu runsaan kuukauden kuluttua, maaliskuun 3. päivä. Oikeus määräsi kolmekymppisen miehen edelleen pidettäväksi vangittuna.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja