MTV Uutisten tietojen mukaan Kellokoskella tulen avasi "kuokkavieras" – hengenvaara oli todellinen

Kellokosken ammuskelussa sunnuntaina loukkaantui yksi – mitä tapahtuneesta tiedetään nyt? 4:52
Mitä Kellokosken ampumisesta tiedetään nyt? MTV:n rikostoimittaja kertoo videolla tuoreimmat tiedot.

MTV Uutisten tietojen mukaan Tuusulan Kellokosken ampumisessa paikalla olleet olivat todellisessa hengenvaarassa. Laukauksia oli useita ja käytetty tuliase oli "kunnon ase".

Ampuminen tapahtui aamukahdeksan aikoihin sunnuntaiaamuna Rajalinnan teollisuusalueella osoitteessa Mestarintie 19. Kyseisessä osoitteessa toimii moottoripyöräkerho Viikinki MC.

MTV Uutisten tietojen mukaan ampuminen ei liity moottoripyöräkerhojen väleihin. 

Tapahtumaa edeltävänä iltana kerho oli pitänyt juhlat tiloissaan. MTV Uutisten tietojen mukaan sunnuntaiaamuna paikalle saapui ulkopuolinen "kuokkavieras", joka avasi tulen kerhotiloissa tai niiden ympäristössä.

Loukkaantuneita yksi

Itä-Uudenmaan poliisi kertoi aluksi, että ampumisessa loukkaantui useita henkilöitä. Sunnuntai-iltana tiedot tarkentuivat ja poliisi kertoi, että loukkaantuneita oli vain yksi.

Poliisin mukaan hän ei saanut ampumavammoja. Tämän enempää poliisi ei ole avannut asiaa.

Poliisi kertoi sunnuntaina ottaneensa kiinni kymmenkunta henkilöä. 

MTV uutisten tietojen mukaan kuulustelut ovat alkaneet ja poliisi pohtii parhaillaan rikosnimikkeitä. Poliisi on aiemmin kertonut tutkivansa tapahtumia muiden muassa murhan yrityksenä.

Poliisi on luvannut tiedottaa asiasta tänään maanantaina iltapäivällä.

On mahdollista, että rikosnimike lievenee tapon yritykseksi tai poliisi kertoo epäilevänsä useampia henkirikoksen yrityksiä.

Motiivi auki

Tapahtumaosoitteessa toimiva Viikinki MC on pieni harrastelijakerho, jonkalaisia Suomessa on suuri määrä. MTV uutisten tietojen mukaan kerho on perustettu lähes 30 vuotta sitten.

Poliisi kommentoi sunnuntaina, ettei ampuminen liittyisi kerhoon. Toistaiseksi poliisi ei ole kertonut ampumisen motiivista mitään.

Lue myös:

    Uusimmat