Moottoripyöräkerhon ammuskelu oikeudessa: Yhtä syytetään murhan yrityksistä – paikalla ollut kuvaili tilannetta MTV:lle: "Hän huusi, että haluaa tappaa meidät kaikki"

Kellokosken ammuskelussa sunnuntaina loukkaantui yksi – mitä tapahtuneesta tiedetään nyt? 4:52
MTV Uutiset raportoi ampumisesta tuoreeltaan. Katso lähetys yltä.

Tuusulan Kellokoskella tapahtunutta ammuskelua puidaan tänään ja huomenna käräjäoikeudessa. Kolmekymppistä miestä syytetään moottoripyöräkerhon tiloissa tapahtuneista murhan yrityksistä.

Mies ammuskeli Rajalinnan teollisuusalueella sijaitsevan moottoripyöräkerho Viikinki MC:n tilojen edustalla viime lokakuussa.

Kerholla oli vietetty syntymäpäiväjuhlia edeltävänä iltana. Ampumisesta syytetty mies oli paikalla, mutta hänet poistettiin juhlista riidan haastamisen takia.

Poliisin mukaan mies oli tämän jälkeen murtautunut asuntoon toisaalla Tuusulassa, varastanut sieltä haulikon, patruunoita sekä auton ja ajanut takaisin kerhotilalle. Mies oli pyrkinyt haulikon kanssa sisälle hallirakennukseen. Koska oli lukittuna, mies ampui kohti ovea.

Poliisi kertoi aiemmin, että sisälle päästyään mies oli pyrkinyt kerhotilojen yläkertaan, mutta paikalla olleet kävivät kuokkavieraaseen kiinni ja taltuttivat tämän.

Useita laukauksia, uhrit hengenvaarassa

Paikalla oli tapahtumien aikaan kahdeksan ihmistä. Poliisin mukaan he kaikki olivat ammuskelun takia hengenvaarassa, mutta kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut.

Kolmekymppistä miestä syytetään ammuskelun takia kahdeksasta murhan yrityksestä.

Syytteen mukaan mies ampui hallirakennuksen ovea useita kertoja, minkä lisäksi hän ampui rikkomastaan ovi-ikkunasta hallin sisätiloihin, kohti sisällä olleita ihmisiä.

Rakennuksen sisällä mies oli laukaissut haulikon vielä kertaalleen.

Murhan yritysten lisäksi miestä syytetään muun muassa törkeästä varkaudesta. Syyte liittyy aseen ja auton anastukseen.

Mies on ollut jutun esitutkinnan aikana tutkintavankeudessa. Mies ei kuulu hyökkäyksen kohteena olleeseen moottoripyöräkerhoon.

Syyttäjä vaatii miehelle vähintään seitsemän vuoden ehdotonta vankeutta. Syyttäjän mukaan rangaistusta on joka tapauksessa kovennettava sillä perusteella, että miehellä on aiempaa rikostaustaa.

"Tuntui, että hän raivostui koko ajan lisää"

MTV Uutiset haastatteli lokakuussa miestä, joka oli mukana taltuttamassa ampujaa. Mies kertoi, että ampujaa oli yritetty saada rauhoittumaan puhumalla, mutta turhaan.

– Tuntui, että hän raivostui koko ajan lisää, koska ei päässyt ovesta sisään. Hän huusi, että haluaa tappaa meidät kaikki, mies kertoi MTV Uutisille lokakuussa.

– Tilanne muistutti kouluammuskeluja, joissa oppilaat ovat piilotelleet pulpettien takana samalla kun ampuja räiskii luokassa aseella, hän kuvaili.

Koko haastattelun voi lukea täältä:

Lue myös:

    Uusimmat