Norjassa skandaali! Petter Northug varmana: Johannes Hösflot Kläbo jättää Norjan maajoukkueen

3:20
Tulosruutu: Venäjän Aleksandr Terentjev jätti Johannes Hösflot Kläbon toiseksi Rukalla maailmancupin sprinttiavauksessa.

Johannes Hösflot Kläbo jättää Norjan maastohiihtomaajoukkueen tämän kauden jälkeen, kirjoittaa entinen huippu Petter Northug.

Supertähti Kläbon ja Norjan hiihtoliiton välillä on viime ajat hiertänyt. Norjan hiihtoliitto solmi kauden alla yhteistyösopimuksen suoratoistopalvelu Viaplayn kanssa, mutta siinä missä muut Norjan maajoukkuehiihtäjät sivakoivat Rukalla maailmancupin avauksessa Viaplayn mainos hiihtopuvuissaan, Kläbolla tätä ei ollut.

Kläbo on kokenut, että tilanne, jossa Viaplay näyttää hiihtoa journalistisesti mutta on samalla Norjan maajoukkueen yhteistyökumppani, luo riippumattomuus- ja luotettavuusongelmia sekä Viaplaylle että Norjan hiihtoliitolle.

Uhkana oli, ettei Kläbo hiihtäisi viikonloppuna Norjassa Lillehammerin maailmancupissa, mutta asiasta päästiin alustavaan sopuun ja Kläbo ilmoitti torstaina suostuvansa hiihtämään Viaplayn mainos hiihtoasussaan. Kläbo kuitenkin huomautti medialle "kertoneensa mielipiteensä".

Norjan entinen hiihtotähti, kaksinkertainen olympiavoittaja ja 13-kertainen maailmanmestari Petter Northug uskoo, että vielä tulee tapahtumaan.

– Olympiakauden jälkeen Johannes lähtee maajoukkueesta ja satsaa henkilökohtaisesti Planican maailmanmestaruuskisoihin, hän arvioi Twitterissä.

Talviolympialaiset ovat edessä helmikuussa Pekingissä. Planican MM-kisojen vuoro on vuotta myöhemmin 2023.

Northug kritisoi myös sitä, että Kläbo joutui kohtaamaan mediaa torstaina. Hän kuvaili asiaa "skandaaliksi".

– Johannekselle olisi pitänyt antaa aikaa tuosta keskittyä viikonlopun maailmancupiin Lillehammerissa. Hiihtoliitto tietää, mikä häntä odottaa, ja lähettää hänet yksien tiedonnälkäisimpien lehdistöjoukkojen eteen. Tämä on tarpeetonta hiihtoliitolta, jonka pitäisi antaa hänen keskittyä urheiluun, Northug sanoi Norjan TV 2:lle.

Myös Sundby uskoo eroon

Northug ei ole ainoa, joka uskoo Kläbon jättävän vielä Norjan maajoukkueen. Samoin ounastelee muun muassa kaksinkertainen olympiavoittaja ja nelinkertainen maailmanmestari Martin Johnsrud Sundby, joka voitti Kläbon parina parisprintin olympiakultaa Pyoengchangissa vuonna 2018.

– En tiedä kaikkia keskusteluja, mutta sanotaan tämä niin, että olen todella yllättänyt, jos eroa ei tule ennen vuotta 2025, Sundby sanoi VG:lle ja ilmaisi ihmettelevänsä, miten hiihtoliitto ei onnistunut ratkaisemaan ongelmatilannetta jo alussa.

Varmaa on, että Kläbon lähteminen maajoukkueesta olisi sille iso imagollinen takaisku.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja