Yllättävä tutkimustulos: Synnyttäminen yli 33-vuotiaana kannattaa

Yli 33-vuotiaana synnyttävät naiset elävät todennäköisemmin pidemmän elämän kuin naiset, jotka ovat saaneet viimeisen lapsensa alle 30-vuotiaana, kertoo Ozy.com. 

Nyt kuulolle, kaikki yli 30-vuotiaat perheestä haaveilevat! Jos olet saanut kuulla väitteitä, joiden mukaan lapset kannattaisi tehdä nuorena, kun energiaa vielä riittää, voit unohtaa huutelut viimeistään nyt.

Bostonin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan naiset, jotka saavat lapsia yli 33-vuotiaana elävät todennäköisemmin pidemmän elämän kuin naiset, jotka ovat saaneet viimeisen lapsena alle 30-vuotiaana.

Mistä tämä sitten johtuu? Kyky tulla raskaaksi ja saada lapsi myöhemmällä iällä kertoo luultavasti siitä, että kehon ikääntyminen on muiltakin osin hitaampaa. Tutkimustulosten perusteella naiset, jotka saivat viimeisen lapsensa yli 33-vuotiaana, elivät jopa kaksi kertaa todennäköisemmin 95-vuotiaaksi tai sitä vanhemmaksi verrattuna naisiin, jotka saivat viimeisen lapsena viimeistään 29-vuotiaana.

Tutkijat uskovat, että erot saattavat johtua geeneistä. Tietyt geenivariantit saattavat hidastaa ikääntymistä ja pienentää riskiä sairastua hedelmällisyyttä haittaaviin sairauksiin. Tällaisia geenivariantteja kantavat naiset saattavat saada lapsia muita naisia myöhemmällä iällä. Tutkimustiimi jatkaa työtään löytääkseen geenivariantit. 

Lähde: Ozy.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja