Tutkimus: 30-vuotiaat äidit synnyttävät älykkäimpiä lapsia

Kolmekymppiset synnyttäjät saavat todennäköisesti älykkäämpiä lapsia kuin parikymppiset synnyttäjät, paljastaa brittitutkimus.

Tutkijat vertailivat 18 000:sta brittilapsesta kerättyä dataa ja tuloksista kävi ilmi, että 30-vuotiaiden äitien lapset ovat selvästi älykkäämpiä kuin 20-vuotiaiden äitien lapset ja hieman älykkäämpiä kuin 40-vuotiaiden äitien lapset.

– 30-vuotiaat ensisynnyttäjät ovat todennäköisesti koulutettuja, varakkaampia, hakeutuvat raskaudenaikaiseen terveydenhuoltoon aikaisemmin ja ovat suunnitelleet raskautta, London School of Economicsin tutkija Alice Goisis sanoo The Timesin haastattelussa.

Goisis jatkaa, että kolmekymppiset ja nelikymppiset äidit eivät todennäköisesti tupakoi, mutta imettävät ja lukevat lapsilleen. Nelikymppiset äidit eivät kuitenkaan leiki lastensa kanssa yhtä paljon kuin muut äidit, joten heidän lapsensa olivat taipuvaisempia ylipainoon.

Hyötyä myös äidille

Viime viikolla uutisoitiin, että yli 33-vuotiaana synnyttävät naiset elävät todennäköisemmin pidemmän elämän kuin naiset, jotka ovat saaneet viimeisen lapsensa alle 30-vuotiaana. Kyky tulla raskaaksi ja saada lapsi myöhemmällä iällä kertoo luultavasti siitä, että kehon ikääntyminen on muiltakin osin hitaampaa.

Tutkimustulosten perusteella naiset, jotka saivat viimeisen lapsensa yli 33-vuotiaana, elivät jopa kaksi kertaa todennäköisemmin 95-vuotiaaksi tai sitä vanhemmaksi verrattuna naisiin, jotka saivat viimeisen lapsena viimeistään 29-vuotiaana.

Mihin äitiä tarvitaan? Lapset vastaavat videolla:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja