Yllättävä tutkimustulos: Hyvännäköiset ihmiset sairastavat harvemmin

Yhdysvaltalaisessa tutkimuksessa seurattiin 24-35-vuotiaita henkilöitä lapsuudesta lähtien. Erikoisen tutkimuksen perusteella hyvännäköiseksi luokitellut henkilöt sairastivat vähemmän.

Yhdysvaltalaisessa tutkimuksessa seurattiin 15 000 miestä ja naista usean vuoden ajan. Huomattiin, että mitä paremman näköiseksi ihmiset luokiteltiin, sitä epätodennäköisemmin he kärsivät esimerkiksi korkeasta kolesterolista, masennuksesta tai diabeteksesta.

Evolution and Human Behaviour -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa arveltiin, että hyvä ulkonäkö ja terveys perustuivat geeneihin. Tutkimuksen mukaan nämä asiat nostavat todennäköisyyttä saada terveitä lapsia.

Tutkimuksen aikana heidän terveyttä analysoitiin. Tämän lisäksi heitä haastateltiin kasvotusten ja heidän ulkonäköönsä kiinnitettiin erityishuomiota. Kauneuden ja terveyden välillä oli selkeä linkki, sillä mitä kauniimmaksi henkilö arvioitiin, sitä vähemmän hänellä oli terveysongelmia. 

Vähemmän poissaoloja

Oli jopa 13 prosenttia epätodennäköisempää, että komealla miehellä olisi korkea kolesteroli. Riski kärsiä korkeasta verenpaineesta oli komeiksi luokitelluilla miehillä jopa 20 prosenttia muita alempi. He myös kärsivät 15 prosenttia harvemmin masennuksesta.

Kauniilla naisilla taas diagnosoitiin korkea verenpaine 21 prosenttia harvemmin kuin muilla. Samaisessa tutkimuksessa selvisi myös, että he sairastuisivat 22 prosenttia epätodennäköisemmin diabetekseen sekä 12 prosenttia epätodennäköisemmin astmaan.

Kauniiksi arvioidut henkilöt myös ilmoittivat voivansa fyysisesti ja henkisesti paremmin. He eivät myöskään olleet töistä niin usein poissa sairauden takia.

Parisuhde pitää terveenä

Aiemmin julkaistun tutkimuksen mukaan parisuhteessa elävät henkilöt ovat muita terveempiä. Vaatimattomien näköisten henkilöiden todennäköisyys päätyä parisuhteeseen on miehillä 7 prosenttia ja naisilla 9 prosenttia muita alhaisempi. Tämä saattaa olla myös yksi syy tuoreessa tutkimuksessa saatuihin tuloksiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja