Mainos

Ylioppilaskuntien vaalivoitto oikeistolle

Oikeisto vei vaalivoiton ylioppilaskuntien edustajistovaaleissa. Eilen päättyneissä vaaleissa valittiin uusi edustajisto kolmeentoista yliopistoon ja korkeakouluun.

Vaalien suurin voittaja oli kokoomuksen opiskelijaliitto Tuhatkunta, joka sai 16 paikkaa enemmän kuin edellisissä vaaleissa. Tuhatkunnan kannatus lisääntyi 3,6 prosenttia. Kokoomuksella on hallussaan 15 prosenttia edustajistopaikoista, kun taas ainejärjestöillä paikoista on 35 prosenttia ja sitoutumattomilla 31 prosenttia. Nuorsuomalaisten ja sosiaalidemokraattien kannatus vaaleissa väheni. Jaossa oli kaikkiaan 443 paikkaa ja niitä tavoitteli 2600 ehdokasta.

Äänestysprosentti laski viime vaaleihin verrattuna. Nyt äänestämässä kävi 30 prosenttia yliopistojen opiskelijoista, kun edellisissä vaaleissa kaksi vuotta sitten äänestysprosentti oli 33. Eniten äänestysinto laski Tampereella, jossa Tampereen yliopiston ja Teknillisen korkeakoulun vaaliuurnilla kävi 15 prosenttia vähemmän opiskelijoita kuin kaksi vuotta sitten. Sen sijaan Kuopiossa, Joensuussa ja Rovaniemellä äänestysvilkkaus lisääntyi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.