Mainos

Ylioppilaskirjoitukset alkoivat

Miten aika näkyy Helene Schjerfbeckin maalaamissa omakuvissa? Entä ratkaiseeko aika urheilussa? Muun muassa tällaisia kookospähkinöitä halkoivat tämänvuotiset ylioppilaskokelaat ensimmäisenä kirjoituspäivänään tänään.

Äidinkielen kokeen aloitusosiossa lähes kaikki aineisto käsitteli tavalla tai toisella aikaa. Aineistossa oli mukana runojen ja novellien lisäksi myös asiatekstejä sekä maalauksia. Schjerfbeckin omakuvien lisäksi aika-aineistoon kuuluivat esimerkiksi Raija Siekkisen novelli Aika ja Antti Hyryn novelli Kivi auringon paisteessa. Aikaa oli mahdollista käsitellä myös Mats Nylundin artikkelin Aika on huomaamaton hallitsija pohjalta.

Urheilun ja ajan suhteen mietiskelyyn usutti puolestaan Esa Sirosen artikkelikatkelma Urheilu ja kulttuurinen aikatietoisuus. Ajan problematiikan lisäksi kirjoittajat saattoivat paneutua uskon ja luonnontieteiden yhteensovittamiseen tai ottaa kantaa hyvinvointivaltio-käsitteeseen. Osassa runoista käsiteltiin myös ikuisuusaihetta rakkautta; kirjoittajan tehtäväksi jäi pohtia runojen antamaa rakkauskuvaa.

Kokeeseen osallistujien tehtävänä oli kirjoittaa ehyt teksti, jota lukija voi seurata huolimatta siitä, että ei tunne aineistoa. Tämänkeväisiin yo-kirjoituksiin on ilmoittautunut kaikkiaan noin 33 600 sellaista opiskelijaa, joilla on mahdollista saada tutkintonsa valmiiksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.