Yliopiston tutkimus: Sormiesi pituus voi paljastaa seksuaalisen suuntautumisesi

Sukupuolensa korjannut kohumalli avautuu kauneusleikkauksistaan 1:57

Brittiläisen Essexin yliopiston tutkijat huomasivat pienimuotoisessa tutkimuksessaan, että ihmisen sormien pituus voi antaa viitettä tämän seksuaalisesta suuntautumisesta.

VIDEO: Sukupuolensa korjannut Elena avautuu kauneusleikkauksistaan.

Etusormi ja nimetön ovat naisilla yleensä samanmittaiset. Miesten kohdalla eroavaisuudet näiden sormien pituudessa ovat tavallisempia.

Raskaudenaikaisten hormonimäärien uskotaan vaikuttavan sormien pituuden kehittymiseen. Mitä enemmän ”mieshormoneille” eli androgeeneille sikiö altistuu, sitä todennäköisemmin tällä on ”miesmäiset” kädet.

”Miesmäisillä” käsillä tarkoitetaan tämän jutun yhteydessä vaihtelevuutta etusormen ja nimettömän pituudessa. ”Miesmäisissä” käsissä etusormi ja nimetön eivät ole samanpituiset. Essexin yliopiston tutkijoiden havaintojen mukaan tämä voi olla merkki homo- tai biseksuaalisuudesta.

Nyt julkaistussa kaksostutkimuksessa nimittäin havaittiin, että seksuaalinen suuntautuminen näkyy identtisten kaksosten erilaisten seksimieltymysten lisäksi heidän käsistään.

Homoseksuaalisten kädet "miesmäisemmät"

Pieneen tutkimukseen osallistui 18 naiskaksosparia ja 14 mieskaksosparia. Jokaisesta kaksosparista toinen kaksosista oli homo- tai biseksuaali ja toinen heteroseksuaali.

Tutkijat huomasivat, että naispuolisella lesbo- tai biseksuaalisella kaksosella oli tavallisesti ”miesmäisemmät” kädet kun kaksoissisarellaan. Myös miespuolisten kaksosten kohdalla homo- tai biseksuaalisella kaksosella näytti olevan hieman ”miesmäisemmät” kädet kuin heteroseksuaalisella kaksoisveljellään. Miesten kohdalla ero ei ollut yhtä merkittävä kuin naisten.

Geenien on todettu vaikuttavan vahvasti varsinkin naisen seksuaalisuuteen. Tutkijoiden löydökset kuitenkin viittaavat siihen, että muutkin kuin geneettiset tekijät vaikuttavat seksuaaliseen suuntautumiseen.

Seksuaalisuutemme kehinttyy jo kohdussa 

Tutkijat kirjoittavat lausunnossaan tulosten viittaavan siihen, että seksuaalinen suuntautumisemme kehittyy kohdussa ja on sidoksissa "mieshormoneille" altistumiseen. Merkitystä on luultavasti myös sillä, miten yksilön keho reagoi tähän altistumiseen. Mitä enemmän esimerkiksi testosteronille altistuu sikiöaikana, sitä todennäköisemmin ihmisestä tulee bi- tai homoseksuaali.

 – Hormonitasojen ja sormien pituuden yhteyden vuoksi käsien katsominen saattaa antaa vihjeen seksuaalisesta suuntautumisesta, tutkimusta tehnyt Tuesday Watts sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat