Mainos

Yliopistoihin 22 000 uutta opiskelijaa

Vaikeinta oli tänäkin vuonna saada opiskelupaikka teatteri-, tanssi- ja kuvataiteiden koulutuksista.

Viimeisetkin yliopistojen opiskelijavalintojen tulokset on julkistettu. Syksyllä alkavaan yliopistokoulutukseen valittiin lähes 22000 opiskelijaa, mikä on hieman alle kolmannes kaikista hakijoista. Yliopistojen päävalinnoissa oli haettavana yli 600 erillistä koulutusta. Ensimmäiset opiskelijavalintatulokset valmistuivat jo pari kuukautta sitten.

Eniten eli noin 5000 opiskelijaa hyväksyttiin luonnontieteelliselle alle, teknillistieteelliselle hyväksyttiin noin 4500 ja humanistiselle alalle noin 3100 opiskelijaa. Vaikeinta oli päästä teatteri-, tanssi- ja kuvataiteiden opintoihin, joihin valittiin yhteensä hieman yli 100 opiskelijaa. Hakijoita näillä aloilla oli 1800.

Ulkomaalaisten hakijoiden määrä on ollut jo useana vuonna kasvussa, nyt hakijoita oli noin 8600, eli lähes 13 prosenttia hakijoista. Ulkomaalaisia hakee ja hyväksytään eniten kaupallisille, teknillisille sekä luonnontieteellisille aloille. Kuten aiempina vuosina, edelleen yli viidesosa ulkomaalaisista on nigerialaisia. Seuraavaksi eniten haetaan Suomeen Kamerunista, Kiinasta ja Ghanasta. Hyväksytyistä ulkomaalaisista suurin osa tulee Kiinasta.

Miesvaltaisin ala on perinteisesti ollut teknillistieteellinen, jossa miesten osuus tänäkin vuonna oli sekä hakeneista että hyväksytyistä yli 70 prosenttia. Kaikilla muilla aloilla naisten osuus hyväksytyistä on vähintään puolet.

Suurimmat naisten osuudet hyväksytyistä hakijoista olivat eläinlääketieteessä 98 prosenttia sekä psykologiassa ja terveystieteissä, 86 prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.