Mainos

Ylimääräinen lähetys hetki sitten: Mitä Suomenlahden tapahtumista tiedetään?

Merivoimat on havainnut Suomen aluevesillä mahdollisen vedenalaisen kohteen. Kohde paikallistettiin Suomen aluevesillä Helsingin edustalla. 

Valvontajärjestelmän tuottama havainto tehtiin eilen puolenpäivän aikaan. Etsintäalueelta saatiin uusi havainto tänään aamuyöllä.  

MTV Uutiset lähettää verkossa ylimääräisen uutislähetyksen tapauksesta kello 15.35. Lähetyksessä uutisankkuri Peter Nyman kertoo, mitä etsinnöistä tässä vaiheessa tiedetään. Lisäksi kuullaan suomalaispäättäjien kommentit tapauksesta.

Merivoimien operaatiopäällikkö Olavi Jantunen ei ole halunnut tarkentaa, missä päin Helsingin edustaa havainto on tehty tai millaisesta kohteesta on kyse. Jantusen mukaan asiaa tutkitaan edelleen.  

– Ei voi sanoa, mikä mahdollinen kohde on tai mistä se on. Kaikkeen, mitä havaitaan, pitää reagoida aluevalvontalain mukaisesti ja siksi on toimittu näin.  

Jantunen ei myöskään halunnut kommentoida, onko mahdollinen vedenalainen kohde edelleen Helsingin edustalla.

"Käsisyvyyspommien käyttö harvinaista"  

Etsintää toteutettiin pinta-aluksilla ja havaintojen perusteella annettiin myös varoitus kolmella käsisyvyyspommilla.

Puolustusministeri Carl Haglundin mukaan vaarattomien mutta kovan äänen aiheuttavien käsisyvyyspommien käyttö on Suomen aluevesillä harvinaista.  

Tilanteen vakavuutta pystytään Haglundin mukaan arvioimaan kun selviää, mistä on kyse.  

– Vahva epäily on, että siellä on ollut jotain vedenalaista toimintaa, joka ei sinne kuulu. Tietenkin on vakavaa aina, jos meidän aluevesiämme on loukattu.  

Mahdollisesta vieraan vallan toiminnasta Suomen aluevesillä Haglund ei tässä vaiheessa halua spekuloida.  

Suomenlahden merivartioston rikostorjuntayksikkö on aloittanut esitutkinnan mahdollisesta vedenalaisesta alueloukkauksesta.

Merivartioston apulaiskomentaja Ismo Siikaluoma kertoo STT:lle, että Merivoimien antamien tietojen mukaan on syytä epäillä mahdollisen alueloukkauksen tapahtuneen.  


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.