Yliluutnantti kähvelsi varuskunnasta rynnäkkökiväärin ja suunnitteli väkivaltaa lastensa äitiä kohtaan – lapselleen mies uhkasi repiä äidin pään irti

Krp:llä oli aavistus Hyrylän rynnäkkökiväärivarkauden tekijöistä 7:47
Poliisi kohtaa toisinaan rynnäkkökiväärejä tehtäviensä yhteydessä. Suurin riski on, että rynnäkkökiväärit päätyvät järjestäytyneen rikollisuuden haltuun.

Lapin käräjäoikeus tuomitsi rovaniemeläisen yliluutnantin vankeuteen tämän uhattua lapsensa äitiä ja kavallettua varuskunnasta rynnäkkökiväärin ilmeisesti väkivaltarikosta varten.

Mies oli saanut rynnäkkökiväärin lippaineen ja panoksineen asevarastolta, mutta hän oli jättänyt palvelusammuntojen jälkeen palauttamatta ne varastolle.

Ase löytyi hänen asunnostaan eteisen kaapista, jossa se oli ollut reilun kuukauden ajan. Miehen mukaan hänen oli tarkoitus tehdä aseella itsemurha. Mies oli kuitenkin luopunut ajatuksesta.

Lapset kuulivat karuja uhkauksia

Mies tunnusti vainonneensa entistä kumppaniaan ja uhanneensa tätä väkivallalla ja tappamisella useita kertoja. Hän kiisti kuitenkin pahoinpidelleensä tätä.

Oikeuden mukaan myös 3- ja 7-vuotiaat lapset kuulivat osan uhkauksista. Mies uhkasi lapselleen "repivänsä äidin pään irti" ja "tappavansa meidät kaikki".

Oikeus katsoi, että mies oli valmistellut naiseen kohdistunutta väkivallantekoa.

Tämän puolesta puhui oikeuden mukaan vainoavan käyttäytymisen pahentuminen, väkivaltaisten uhkausten vakavoituminen ja samaan aikaan autossa säilytetty teräase ja asuntoon hankittu sarjatuliase, jota mies ei palauttanut varuskuntaan väitetystä itsemurha-ajautuksesta luopumisestaan huolimatta.

Sai vuosien tuomion – tuomittiin myös seksuaalirikoksesta

Vuonna 1984 syntynyt mies tuomittiin vainoamisesta, laittomasta uhkauksesta, törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta, pahoinpitelystä, pakottamisesta seksuaaliseen tekoon, palvelusrikoksesta ja kavalluksesta 2 vuoden 2 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Hänet myös määrättiin korvaamaan uhreille yhteensä 4700 euroa korvauksena kärsimyksestä, kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat