Mies aikoi tappaa entisen avopuolisonsa – jahtasi vahingossa puukon kanssa väärää naista

Allan Gunnar Lindström (syntynyt vuonna 1958) tuomittiin törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta, laittomasta uhkauksesta, kolmesta ampuma-aserikoksesta ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta vankeuteen.

Helsingin käräjäoikeuden tuomiossa kerrotaan, että mies oli lähtenyt etsimään turvakotiin paennutta avovaimoaan tarkoituksena surmata tämä. Rikokset tapahtuivat viime keväänä tammi- ja huhtikuun välillä.

Jahtasi vahingossa pikkuserkkuaan

Tätä etsiessään turvakodin lähistöllä hän oli nähnyt samassa turvakodissa asuneen pikkuserkkunsa, jota oli erehtynyt hetkellisesti luulemaan avovaimokseen. Nainen joutui pakenemaan miestä hädissään uskoen tämän yrittävän surmata hänet. Miehellä oli mukanaan puukko ja pistooli.

Virheen selvittyä mies pahoitteli naiselle sekaannusta. Miehen avopuolisolleen lähettämät viestit olivat sen sijaan kovasanaisia:

– Otan nyt vaikka kuolleena sinut. Joka päivästä kärsit, jos et tuu ite pois, mies oli esimerkiksi kirjoittanut.

Mies oli uhannut myös naista lähettämissään viesteissä surmaamisella, silmien puhkomisella ja kielen leikkaamisella. Tarkoitus olisi, ettei kukaan muu naista saa hänen sijastaan.

Kertomus muuttui oikeudessa

Kumpikaan naisista ei enää oikeudessa puhunut miestä vastaan. Oikeus ei kuitenkaan pitänyt näiden kertomuksen muuttumista uskottavana, vaan katsoi, etteivät naiset uskaltaneet puhua miestä vastaan oikeudessa.

Mies tuomittiin teoista 2 vuoden 6 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Hänet määrättiin korvaamaan entiselle avovaimolleen 2000 euroa aiheuttamastaan kärsimyksestä.

Tuomio ei ole lainvoimainen. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja