Mies uhkasi riidan jälkeen tappaa ja tuli rynkyttämään perheen ovea haulikon kanssa – vakavimmat syytteet hylättiin

0:35
Katso videolta, miten mies oli varautunut perheen ovelle tullessaan ja kuinka tilanne eteni.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus hylkäsi syytteet törkeän henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta Tohmajärvellä viime toukokuussa.

Tapauksessa mies oli riidan jälkeen uhannut ampua kiistakumppaninsa, hakenut kotoaan katkaistun haulikon ja tullut riitakumppaninsa oven taakse hakkaamaan ja potkimaan ovea. Paikalle soitettiin poliisit, jotka korjasivat miehen aseineen talteen. Asunnossa oli tapahtumahetkellä pieniä lapsia.

Miehen motiivina teolle olivat vanhat kaunat.

Oikeus hylkäisi syytteet osaltaan siksi, että mies oli hakkaamassa ja rynkyttämässä ovea noin viiden minuutin ajan, vaikka hän olisi helposti voinut ampua oven lukon tai ikkunan hajalle tehdäkseen uhrille vakavan väkivallanteon. 

– Käräjäoikeus toteaa olevan mahdollista, että [miehen] tarkoitus on ollut ampua [uhria], mutta yhtälailla on mahdollista, että kyse on ollut vain pelottelusta. Näin ollen [miehen] syyllisyydestä jää varteenotettava epäily ja syyte on hylättävä.

"Lajeissaan törkeimmästä päästä"

Miehen katsottiin kuitenkin syyllistyneen teoillaan vakaviin rikoksiin.

– Laiton uhkaus, törkeä kotirauhan rikkominen ja ampuma-aserikos ovat olleet kokonaisuutena lajeissaan törkeimmästä päästä, oikeus arvioi.

Vuonna 1982 syntynyt mies tuomittiin pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta, törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja ampuma-aserikoksesta 1 vuoden 8 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Tuomioon vaikutti miehen aiempi ehdollinen tuomio.

Hänet velvoitettiin lisäksi korvaamaan uhrille 300 euroa kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta sekä 2000 euroa kärsimyksestä.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja