Yliannostus suloisuutta! Corgi Race –juoksukilpailu keräsi aina tungokseen asti satoja innokkaita koiraihmisiä Turussa – ”Corgit eivät ole mitään sohvaperunoita”

4:27

Aurinko suosi sunnuntaina satoja koirien ystäviä, jotka olivat saapuneet Turkuun seuraamaan leikkimielistä Corgi Race –juoksukilpailutapahtumaa. Kilpailupäivä oli jaettu kahteen erään, sillä osallistujia riitti tapahtumaan.

– Olin nähnyt ulkomailla, että tämänkaltaisia tapahtumia järjestetään. Meinasin, että miksi ei myös Suomessakin, kertoo tapahtumasuunnittelija Sanna Sillanpää Turun Corgikerhosta.

Jo aamukymmenen aikaan paikalle oli saapunut lukuisia katsojia ja koiranomistajia. Kysyntää tapahtumalle siis oli.

– Meillä meni ilmoittautumiset täyteen kolmessa päivässä. Päivän aikana juoksi yhteensä 80 koiraa. Kysyntää todellakin oli, jatkaa Sillanpää.

Sprinttimatka sopii parhaiten

Kilpailussa juostu matka oli noin 80 metriä, joka sopi lyhytjalkaiselle seurakoiralle hyvin. Kisassa oli käytössä myös tuttuun tapaan käsiviehe, jonka perään koirat säntäsivät juoksujalkaa.

– Matkan pituus on näille koirille oikein sopiva. Ei tarvitse vetää rataa ympäri. Tämänlainen seurakoira sopii hyvin radalle. Corgit ovat paimenkoiria, ne ovat tehty liikkumaan. Ne eivät ole mitään sohvaperunoita, selventää Sillanpää.

Kisassa jokaisesta koirasta otettiin luonnollisesti myös aika, vaikka itse osallistuminen ja koirakavereiden tapaaminen olivat selvästi monelle paikalle saapuneelle corgille se tärkein juttu.

– Tyyli oli tänään vapaa. Myös siitä sai pisteitä, naurahtaa hyväntuulisesti tapahtumasuunnittelija Sillanpää Turun Corgikerhosta.

Aplodien saattelemana maalin

Monelle kisaan saapuneelle koiralle ylipäätään kilpaileminen oli ensimmäinen. Niin myös Veeti-koiralle ja hänen omistajilleen Harri ja Sirpa Peltoselle.

– Olimme harjoitelleet Veetin kanssa kisaa ennen kahdesti. Ei ole joutunut paljoa patistamaan juoksuradalle. Veeti on luontainen juoksija. Se on vilkas ja todella hyvä juoksemaan, kertoo Harri Peltonen.

Myös Veeti sai muiden osallistujien tapaan yleisöltä raikuvat aplodit.

– Veeti saatiin maaliin, vaikkakin hieman avustajan tukemana, iloitsi Peltonen Veetin hienoa juoksua. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja