Mainos

Yli sata suomalaisrekkaa jumissa Venäjällä

Kahden viime viikon kuluessa on Moskovaan kertynyt noin 100 suomalaista rekka-autoa odottamaan tullausta. Tänään paikalle saapui 20 rekkaa lisää. Kuljettajille ei ole ilmoitettu syytä, miksi kuormia ei pureta.

Kuljettajat odottavat tapahtumien kehitystä Grand Service II -nimisellä tullauspaikalla Jaroslavin tien, M8, varressa Moskovan uloimman kehätien ulkopuolella. Suomen Kuorma-autoliittoon tulleiden tietojen mukaan tullausasemalla kitkettäisiin rikollisuutta ja poistettaisiin tullauksessa esiintyneitä väärinkäytöksiä.

Joissakin tapauksissa on ilmeisesti peritty taksoja alhaisempi tulli. Jos tulli peritään täysimääräisenä, vastaanottajalla ei ehkä ole varaa maksaa sitä eikä autoa voida purkaa. Autojen palauttaminen kuorman kanssa Suomeen on myös vaikeaa.

Liikennöitsijöille kertyy runsaasti odotuskustannuksia ja kuljettajille paikallisten olosuhteiden tuomia ongelmia. -Vessassa käydessä olisivat kahluusaappaat paikallaan, kertoi olosuhteistaan tullauspaikalta Moskovasta tänään autonkuljettaja Teuvo Niinilampi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.