Mainos

Yli puolet suomalaisista haluaa Kreikan ulos eurosta

Hieman yli puolet suomalaisista haluaisi Kreikan ulos euroalueesta. Näin siitäkin huolimatta, ettei Euroopan talouskriisi ole vaikuttanut heidän omaan talouteensa lainkaan.

Tulokset käyvät ilmi MTV3 Uutisten teettämästä kyselystä. Kysely toteutettiin 24.-29. toukokuuta ja siihen vastasi 1 819 henkilöä.

- Kyllä kyselyn tulos kertoo varmasti enimmäkseen siitä, että suomalaisten mitta on nyt täysi. Lisäksi se kertoo epäluottamuksesta, joka suomalaisten keskuudessa nyt vallitsee siitä, onko Kreikalla edellytyksiä jatkaa euroalueen jäsenenä, sanoo Juhana Aunesluoma Eurooppa-tutkimuksen verkoston johtaja Helsingin yliopistosta.

Tutkija painottaa kuitenkin sitä, ettei Kreikan ero ole välttämättä hyvä ratkaisu maan eikä euroalueen talousongelmien ratkaisemiseksi.

- Kreikan ero eurosta on aika pelottava ajatus kaiken kaikkiaan. Me emme tiedä mihin se johtaisi. Se olisi raju päätös tähän kriisiin, jatkaa Aunesluoma.

Aunesluoman mukaan helppoa tietä ulos kriisistä ei ole, eikä tule. Talouskriisi myllännee Euroopan taloutta vielä pitkään, jopa vuosia.

Oma talous kunnossa

Samaan aikaan kun lievä enemmistö suomalaisista haluaa Kreikan ulos eurosta, ihmiset kertovat ettei talouskriisi ole vaikuttanut heidän omaan talouteensa millään lailla.

64 prosenttia sanoo ettei kriisi hetkauta omaa taloutta. Yhteensä kuusi prosenttia kyselyyn vastanneista kertoo, että myös oma talous on kärsinyt euroalueen kriisistä melko tai erittäin paljon.

Kyselyn virhemarginaali on suurimmillaan 3 prosenttiyksikköä suuntaansa. Tutkimuksen teki MTV3:n toimeksiannosta Think If Laboratories Oy.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.