Yli 40 ottelua se vei: JYPin luottopakki katkaisi pitkän maalittoman putkensa – "Vähän liian pitkään vierähti edellisestä osumasta"

JYP nappasi toisen voittonsa vuorokauden sisään jääkiekkoliigassa, kun se kukisti HPK:n kotikaukalossaan maalein 1–0. Samoin lukemin hurrikaanipaidat voittivat perjantaina Mikkelissä Jukurit.

Keskisuomalaisten sankariksi nousi puolustaja Mikko Kalteva, joka tälläsi voittomaalin suoraan aloituksesta toisen erän lopussa. Isoja minuutteja JYPin alakerrassa tahkoavalle Kaltevalle maali oli vasta ensimmäinen tällä kaudella.

– Aika iso helpotus tuli maalin myötä. Vähän liian pitkään vierähti edellisestä osumasta. En ole siitä hirveästi paineita ottanut, mutta oli upeaa, että HPK:n tasoinen kova joukkue kaatui juuri sillä maalilla, yli 40 runkosarjaottelua ilman maaleja pelannut Kalteva sanoi.

Kahdesta perättäisestä voitostaan JYP voi kiittää erityisesti maalivahti Eetu Laurikaista, joka torjui lauantaina toisen nollapelinsä putkeen. HPK oli lähellä tasoitusta kolmannen erän lopussa, mutta Laurikainen nollasi vierasjoukkueen 32 kopillaan.

–  Kait se peli kulkee, kun ei tule maaleja omiin. Tämä on varmaan sitä klassista itseluottamusta. Oma peli on kuitenkin tuntunut jo pitkään hyvältä, Laurikainen myhäili.

Hän on noussut JYPissä selkeäksi ykkösmaalivahdiksi.

– Turha sitä on kiistää, että pelaamisesta tietenkin nauttii. Sen vuoksi mennään taas maanantaiaamuna treeneihin. Ei ole ollut oikein varaa epäonnistua. Se antaa luontaista kovuutta, Laurikainen totesi.