Pekka Virta manasi omiensa esitystä: "Ansaitsimme selkäsaunamme"

JYP tekee 2-0 maalin 1:13
Näin syntyi JYPin päätösmaali SaiPaa vastaan.

JYP katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa jääkiekkoliigassa lauantaina, kun SaiPa kellistyi Jyväskylässä kotikaukalossa maalein 2–0.

Hurrikaanipaidat olivat tehokkaita erien aluissa, sillä Jerry Turkulainen heilutti maaliverkkoa jo ensimmäisellä peliminuutilla ja Reid Gardiner iski 2–0-maalin toisen erän alussa.

Näet Turkulaisen maalin alta ja Gardinerin osuman ylälaidan videolta.

Alle minuutti pelattu ja verkko heiluu – tästä JYPin Turkulainen ei voinut erehtyä 1:08
Tästä Jerry Turkulainen ei voinut erehtyä – peli oli vanhentunut vasta 55 sekuntia.

SaiPan esitys oli vieraskaukalossa vaisu.

– Iso opinpaikka on mentaalinen valmius pelata. Se epäonnistui surkeasti eilisen hyvän voiton jälkeen. Vaihdosta yksi lähtien homma lähti väärille urille. Missään kohtaa ei saatu peliä rauhoittumaan. Ansaitsimme tänään selkäsaunamme, SaiPan päävalmentaja Pekka Virta manasi.

– Ensimmäinen erä oli hyvä, kuten myös viimeinen. Toinen erä meni kaverille. Olimme silti sitkeitä puolustuspäässä. Sitä identiteettiä on vahvasti tällä viikolla haettu. Peli säilyi hyvin kasassa, JYPin virkaveli Jukka Rautakorpi säesti.

JYPin maalilla 18-vuotias Topias Leinonen pelasi uransa ensimmäisen nollapelin Liigassa. Torjuntoja nollapeliin vaadittiin vain 12 kappaletta.

– Todella hyvältä tuntuu. Voitto kuitenkin lämmittää kaikista eniten. Tavallaan oli aika helppo pelata maalilla, sillä joukkueen esitys oli tosi kurinalainen. Kyllä tässä yksi haave toteutui, toisen polven liigavahti Leinonen hehkutti.