Yli 20 vuotta lastensuojelussa työskennellyt Pia Penttala kannustaa vanhempia koskettavasti: "Olkaa oikeasti lähellä lasta"

Suomen Supernanny Pia Penttala kertoo avoimesti suomalaisten lapsiperheiden yleisistä ongelmista.

Ensi keväänä AVA:lla nähtävässäSupernanny Suomi-ohjelmassa perheiden ongelmia ratkoo 48-vuotias lastensuojelun ammattilainen, Pia Penttala. Pitkälti yli 20 vuotta lastensuojelussa toiminut Penttala kertoo MTV Uutisten haastattelussa yllättyneensä ohjelmaan mukaan tulleista perheistä.

– Kaikista suurin yllätys oli se, kuinka mahtavia ja motivoituneita perheitä haki tähän ohjelmaan. Siellä oli ihmiset oikeasti sitä mieltä, että heillä on joku juttu pielessä ja he tarvitsevat apua. Se oli iso luottamuksenosoitus minua kohtaan, Penttala kertoo.

Ohjelman kuvauksissa Penttala näki perheissä yhteneväisiä teemoja, jotka koskettavat laajalti lapsiperheitä.

– Perheiden ongelmakohdan ydin oli vahva vuorovaikutuksen puuttuminen, sekä epäsäännöllinen yhteinen oleminen, Penttala toteaa.

"Olkaa oikeasti lähellä lasta"

Penttala kertoo myös vanhempien ajautuneen tilanteisiin, joissa ei huomioida enää lapsen positiivista käytöstä.

– Vuorovaikutus perheissä voi olla jo niin negatiivissävytteistä. Ei huomata niitä positiivisia pieniä asioita, kuten hampaiden pesua tai muuta vastaavaa. Se on kuitenkin se, mikä kasvattaa lasta parhaiten ja tuo hänelle hyvää itsetuntoa ja voimaannuttaa häntä. Tätä käytiin aika paljon läpi perheissä.

Kiireellinen yhteiskunta vie kapasiteettia kohdata lapsi arjessa. Penttala haluaa lähettää vanhemmille toisenlaista viestiä.

– Olkaa oikeasti lähellä lasta. Haistakaa ja maistakaa sitä, eli kiinnostukaa lapsen asioista. Olkaa avoimesti ylpeitä lapsesta – juuri sellaisenaan.

Suomen Supernanny AVAlla keväällä 2019.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja