Mainos

Yli 20 kotiin murtauduttu viikon aikana – Itä-Uudenmaan poliisi varoittaa omakotitaloissa asuvia

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella on tapahtunut useita asuntomurtoja syys- lokakuun aikana. Viimeisen viikon sisällä asuntomurroista on kirjattu jo yli 20 rikosilmoitusta ja teot jatkuvat edelleen päivittäin.

Poliisin mukaan sarjoituksen perusteella on todettavissa, että murrot ovat kohdistuneet erityisesti omakotitaloihin, jotka sijaitsevat melko syrjäisillä paikoilla.

– Taloihin on tunkeuduttu päiväsaikaan asukkaiden poissa ollessa, useimmiten talon terassin oven tai takapihan puoleisen oven kautta oven lasi rikkomalla. Asunnoista on anastettu pääasiassa koruja, pienelektroniikkaa ja rahaa, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Murtopaikoilla on suoritettu teknistä rikostutkintaa ja puhutettu alueen asukkaita. Poliisi pyrkii myös lisäämään näkyvää partiointia erityisesti omakotitaloalueilla.

Näin suojaudut murrolta

Poliisi neuvoo, että omakotitalon murtoihin on hyvä suojautua ennalta muun muassa pitämällä talo asutun näköisenä ja huolehtimalla siitä, että talon lukitukset ovat asianmukaisessa kunnossa.

Naapurien kanssa on myös hyvä sopia talon tarkkailusta, kun itse on muualla. Pihan valaistusta on hyvä tehostaa liiketunnistimilla. Havainnot epämääräisistä alueella liikkuvista ajoneuvoista ja henkilöistä on myös hyvä ilmoittaa poliisille.

Itä-Uudenmaan poliisi jatkaa asuntomurtojen selvittämistä ja pyytää asiaan liittyviä vihjeitä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.