Mainos

Asuntomurtoaalto piinaa Itä-Helsinkiä – ryöstäjien saaliina koruja ja käteistä rahaa

Varkaat ovat murtautuneet asuntoihin asukkaiden ollessa poissa kotoa ja vieneet muun muassa rahaa ja koruja.

Poliisin on saanut tutkittavakseen helmikuun aikana kymmenkunta asuntomurtoa Itä-Helsingissä. Murtoja on tehty erityisesti Puotilassa, Vartioharjussa ja Mellunkylässä.

Useisiin asuntoihin on murtauduttu vastaavalla tekotavalla myös Espoossa.

Murrot ovat tapahtuneet iltapäivällä, illalla tai viikonloppuisin asukkaiden ollessa poissa kotoa. Asunnoista on viety pääasiassa koruja ja käteistä rahaa.

Murtojen kohteena ovat tähän mennessä olleet omakotitalot. Poliisi epäilee, että tekijät tarkkailevat asuntoja etukäteen ja liikkuvat mahdollisesti autolla tai jalkaisin.

Murroista ilmoitettava suoraan hätäkeskukseen

Poliisi pyytää ilmoittamaan alueella liikkuvista epäilyttävistä henkilöistä tai ajoneuvoista. Poliisille voi toimittaa myös valvontakamera- tai muita kuvia.

Akuuteissa tilanteissa on aina soitettava hätänumeroon 112. Kiireettömät vihjeet voi ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen analyysi.helsinki@poliisi.fi.

Poliisi muistuttaa, että asuntomurroista on ilmoitettava aina hätäkeskukseen.

Sähköinen rikosilmoitus ei asuntomurtojen kohdalla ole suositeltava, sillä koska poliisi pyrkii tulemaan paikalle heti ja aloittamaan tutkinnan viipymättä. Tämä on ensiarvoisen tärkeää tekijöiden jäljille pääsemiseksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.