Asuntomurtojen aalto Uudellamaalla – röyhkeä epäilty liikkuu päiväsaikaan

Itä-Uudenmaan poliisille on lähiaikoina tehty kuusitoista ilmoitusta omakotitaloihin kohdistuneista asuntomurroista. 

Kaikki asuntomurrot on pääasiassa tehty päiväsaikaan.

– Asuntomurtoja on tehty muun muassa Järvenpäässä, Tuusulassa, Hyvinkäällä ja Porvoossa. Murrot tehtiin 6.–20.9, kertoo rikoskomisario Lauri Rantalainen

Omakotitaloihin on päästy sisälle esimerkiksi rikkomalla ikkuna ovesta tai muualta talosa, avoimen tuuletusikkunan kautta ja parvekkeen ovi tai ikkuna vääntämällä.

Tältä epäilty näyttää

Varkaan matkaan on lähtenyt koruja, käteistä rahaa ja muuta helposti poiskuljetettavaa omaisuutta. 

– Osassa asuntomurroista on havaintoja hoikkarakenteisesta, noin 170 senttimetriä pitkästä miehestä, jolla on tumma parta ja tummat lyhyet hiukset. Mies liikkuu polkupyörällä ja hänellä on reppu selässään, Rantalainen jatkaa.

–  Kaikki epäillyn tekijän tunnistamiseksi ja tavoittamiseksi saamamme tiedot ja vihjeet ovat poliisille arvokkaita. Tiedot ja vihjeet pyydämme toimittamaan sähköpostiosoitteeseen ryr.ita-uusimaa@poliisi.fi, Rantalainen kehottaa.

Asuntomurroilta voi ja kannattaa suojautua

Hälytyslaitteet ovat hyvä lisäsuoja kodin turvaamiseksi. On myös tärkeä huolehtia, että kaikissa ulko-ovissa on kunnollinen lukko. Vakuutusyhtiön hyväksymä varmuuslukko on myös hyvä hankinta.

– Naapureille tai ystäville kannattaa aina myös vinkata asunnon valvonnasta esimerkiksi loma-aikana, muistuttaa Rantalainen.

Lue myös:

    Uusimmat