Ylen selvitys paljastaa, että kolme saksalaista premium-merkkiä ei mahdu samoille kulmille – ja sen, että Lapissa tykätään kummallisen paljon avoautoista

Ylen tekemä selvitys paljastaa, millaiset autot ovat suosituimpia missäkin päin Suomea. Mukaan mahtuu myös nippu yllätyksiä.

Yle sekä ohjelmistoyritys Reaktori ovat koostaneet suuresta määrästä dataa havainnollistavampia esityksiä siitä, millaiset autot ovat suosiossa missäkin päin maata. 

Selvityksessä tarkasteltiin 12 myydyimmän merkin lisäksi myös autojen muita eroavaisuuksia, kuten väriä, korimallia ja polttoainetta.

Ylen artikkelissa olevassa interaktiivisessa karttagrafiikassa Suomi on jaettu postinumeroittain sataan eri alueeseen. Anonymiteettisuojan vuoksi yksi alue kartalla edustaa kolmea postinumeroaluetta.

Pohjois-Suomessa yllättävän paljon avoautoja

Tyypillisin auto maamme teillä on Ylen mukaan harmaa farmarimallinen Toyota, joka kulkee bensalla.

Valkoisia autoja on suhteellisesti eniten pääkaupunkiseudulla ja Turun ympäristössä. Muualla Suomessa niiden osuus kaikista autoista ei ole erityisen merkittävä.

Siniset autot ovat puolestaan suosituimpia Lapissa ja itärajalla.

Kartalta on nähtävissä, että avoautoja on aivan pohjoisimmassa Lapissa hyvin paljon suhteessa muuhun autokantaan. Avoautot – ja coupet – ovat suosittuja myös pääkaupunkiseudulla.

Tyyriimmistä saksalaismerkeistä erityisesti Mercedes-Benz on keskittynyt Keski-Suomeen ja eteläiseen Lappiin. Pääkaupunkiseudulla Audi ja BMW ovat tutumpi näky.

Volkswagen ja Skoda puolustavat paikkaansa Jyväskylän eteläpuolella, mutta pohjoisempana korostuvat Nissanit, Toyotat ja Volvot. Ja tietysti ne Mersut.

Sedaneita on erityisesti itärajalla, Keski-Suomessa ja eteläisessä Lapissa. Pohjoisempana farmarit nappaavat suuremman osuuden.

Volkswagen-konsernin autot viihtyvät samoilla kulmilla

Yle teki eri merkkien välisistä suhteista mielenkiintoisia huomioita, kuten sen, että siellä, missä on Bemareita, on myös Audeja. Mersu puolestaan on premium-valmistajista huomattavasti eniten erillään, sillä sen naapurustossa pyörii kilpailijoista lähinnä Volvoja.

Volkswagen-konsernin autot viihtyvät toistensa lähellä, mutta eivät tule juttuun japanilaisten kanssa.

Toyota ja Nissan puolestaan ovat hyvinkin läheisiä.

***

1:01

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja