Paavo Nurmi Gamesin ja Kalevan kisojen yleisömäärää rajattiin – "Sitäkin suurempi haaste Antero Mertarannalle"

1:45
Urheiluministeri Hanna Kosonen tarkensi uusia rajoituksia 6. toukokuuta: "Se on aina hyvin tapahtumakohtaista."

Yleisömäärä rajoitetaan 500–3000 henkeen Paavo Nurmen stadionilla Turussa elokuussa järjestettävissä Paavo Nurmi Gamesissa ja Kalevan kisoissa, Suomen Urheiluliitto (SUL) tiedottaa. 

Lopullinen yleisömaksimi määräytyy elokuussa voimassa olevien koronarajoitusten perusteella. Hallituksen nykylinjauksen mukaan määrä on rajattu 500 henkilöön, mutta uusia linjauksia odotetaan kesäkuun alussa. 

– Me haluamme olla vastuullisia. Rajaamme yleisömäärää oma-aloitteisesti 2500–3000 henkeen, vaikka elokuussa olisi lupa ottaa enemmän, 11. elokuuta käytävät Paavo Nurmi Gamesit järjestävän PN Turku Oy:n toimitusjohtaja Jari Salonen sanoo.

Sama rajaus koskee myös 13.-16. elokuuta käytäviä Kalevan kisoja. 

– Meidän laskujemme mukaan stadionille mahtuu 3000 henkeä niin, että turvavälit säilyvät stadionille tullessa, siellä ollessa ja poistuttaessa eikä kilpailun aikana myyntipisteille synny jonoja, Salonen lisää. 

Salonen uskoo, ettei 500 hengen rajoituksen säilyminenkään kaada tunnelmaa.

– Se vaan on sitäkin suurempi haaste pääkuuluttaja Antero Mertarannalle ja kilpailun kokeneelle tapahtumaohjaustiimille. He osaavat loihtia ison kilpailun tunnelman pienemmällä väkimäärällä.

Paavo Nurmi Gamesiin odotetaan kotimaisen yleisurheilukärjen lisäksi muun muassa keihäänheiton saksalaista olympiavoittajaa Thomas Röhleriä. Myös Ruotsin kiekkotähti Daniel Ståhl on mukana, jos se on teknisesti mahdollista esimerkiksi matkusrajoituksia silmällä pitäen. 

Lähde: SUL:n tiedote

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja