Mainos

Yleisurheilu pitää pintansa nuorten keskuudessa

Yleisurheiluharrastuksen suosio on säilynyt Suomessa varsin tasaisena. Laji on onnistunut houkuttelemaan lapsia ja nuoria kiristyneessä vapaa-ajan kilpailussa yllättävän hyvin.

Harrastajamäärissä ei ole tullut suuria pudotuksia, vaikkei suurempaa menestystä olekaan viime vuosina juoksuradoilta tai viheriöiltä Suomeen tullut.

- Seurat tekevät vahvaa työtä. Ne järjestävät seurakisoja ja urheilukouluja, ja sitä kautta lapset ja nuoret tulevat yleisurheilun pariin. Se on meille se ihan tärkein rekrytointipaikka, kertoo seurapalvelujohtaja Harri Aalto Suomen Urheiluliitosta.

Helsingin Kisa-Veikkojen yleisurheilukoulussa on harjoiteltu eri lajeja kesäkuun ajan. Kaiken kaikkiaan HKV:n piirissä yleisurheilua harrastaa noin 450 lisenssiurheilijaa.

- Pituushyppy on ollut kivoin laji, Juho kertoo

- Mun mielestä aitajuoksu oli hauskinta, koska siinä saa juosta ja hyppiä, Jose perustelee.

Omatoimisen liikunnan puute näkyy

Ohjattua toimintaa yleisurheilun parissa lienee nykyisin enemmän kuin koskaan, mutta omatoimisen liikunnan vähentyminen näkyy myös yleisurheilussa.

- Liikkumattomuus lasten keskuudessa on selkeesti lisääntynyt ja varsinkin tällaisissa lajeissa, jossa sentit ja sekuntit ovat ihan samanlaisia kuin 1960-, 70- tai 80-luvuilla, niin on itsestäänselvyys, että ne fyysisen lajin ongelmat tulevat esille, Harri Aalto sanoo.

Pirkkolan kentällä tänään aitajuoksuharjoituksia tehneet yleisurheilukoululaiset olivat luottavaisella mielin käynnissä olevien Helsingin EM-kisojen suhteen.

- Viisi mitalia, kolme, neljä, viisi, veikkaisivat Veikko, Viljam, Kare ja Lauri Suomen mitalisaaliiksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.