Mainos

Yleisradiolle 415 miljoonaa euroa televisiomaksuista

Yleisradio saa käyttöönsä ensi vuodeksi 415 miljoonaa euroa televisiomaksuista kertyviä tuloja. Valtioneuvosto vahvisti tänään televisio- ja radiorahaston käyttösuunnitelman ensi vuodelle.

Televisio- ja radiorahastoon ennustetaan kertyvän runsaat 427 miljoonaa euroa televisiomaksuja. Aivan kaikkea ei käytetä Yleisradion menoihin. Viestintävirastolle arvioidaan aiheutuvan televisiomaksujen perinnästä ja tarkastuksesta kustannuksia runsaat 11,6 miljoonaa euroa. Liikenne- ja viestintäministeriön käyttöön televisio- ja radiotoiminnan edistämiseen osoitetaan 366 000 euroa ja rahaston tilintarkastukseen 14 000 euroa. Luvut ovat arvioita, sillä tunnetusti televisiomaksujen maksaminen on kangerrellut.

Televisiomaksut kerätään valtion televisio- ja radiorahastoon. Sen varoista suurin osa käytetään Yleisradion menoihin. Valtioneuvosto päättää vuosittain rahaston varojen jakamisesta. Rahastoa hoitaa Viestintävirasto.

Kaupallisten tv-yhtiöiden rahastoon maksamat toimilupamaksut poistuvat ensi vuoden alusta. Televisio- ja radiotoimijat maksavat vastedes Viestintävirastolle vuosittaisen valvontamaksun. Sillä katetaan ne kulut, joita Viestintävirastolle tulee televisio- ja radiotoiminnan valvonnasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.